Ştiri

Problema lipsei forței de muncă, pe agenda senatorului Ștefan Mihu

Senatorul PSD de Constanța, Ștefan Mihu, a adresat recent o interpelare premierului României, Viorica Dăncilă, ministrului Muncii și Justiției Sociale, Lia-Olguța Vasilescu, și ministrului Educației Naționale, Valentin Popa, având ca temă lipsa acută a forței de muncă invocată de investitorii străini.
“Potrivit informațiilor furnizate recent de Banca Națională a României, precum și de mass-media, inclusiv prin site-urile dedicate investitorilor străini, «în primele două luni din acest an investițiile străine directe au scăzut cu 3,17%, comparativ cu perioada similară din 2017». Una din motivațiile principale ale acestei situații tot mai preocupante constă în faptul ca mulți reprezentanți ai companiilor străine se văd confruntați cu o problemă tot mai stringentă în România: lipsa acută a forței de muncă!”, subliniază senatorul.

Ștefan Mihu atrage atenția că mulți investitori, atât străini, cât și autohtoni renunță la a mai investi în România în condițiile penuriei tot mai accentuate de lucrători autohtoni disponibili. „Problema este deosebit de gravă și implică măsuri urgente la nivel general, plecând de la situația tinerilor absolvenți de facultate, de liceu sau chiar de școală generală, plecați să muncească in alte țări, date fiind condițiile precare de muncă si de viață in România, pentru ei si familiile lor, la care se adaugă deficiențele serioase în ceea ce privește asigurarea calificarii de nivel mediu, inclusiv prin școli de meserii post-gimnaziale și/sau post-liceale”, declară senatorul PSD.
În finalul interpelării, Ștefan Mihu solicită să i se prezinte de către reprezentanții guvernului măsurile concrete ce vor fi luate pentru a inversa acest trend „extrem de nociv pentru țara noastră, măsuri necesare pentru ca piața forței de muncă din România să-și regăsească dinamismul și atractivitatea.”

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top