Ştiri

Deputatul Anișoara Radu: „Programe de finanțare pentru firme, nu credite bancare costisitoare!”

Deputatul PSD de Tulcea, Anișoara Radu, membru al Comisiei pentru Muncă și Protecție Socială din Camera Deputaților a declarat recent că programele cu finanțare guvernamentală reprezintă o posibilitate în plus pentru IMM-uri, indiferent de anul înființării acestora. Aceste finanțări vin în sprijinul firmelor pentru retehnologizare, dezvoltare și crearea de noi locuri de muncă, în plus, pot scuti oamenii de afaceri de accesarea unor credite bancare costisitoare.

De altfel, deputatul își propune organizarea, în perioada următoare, a unor dezbateri publice cu reprezentanții IMM-urilor din județul Tulcea.

Cu o vastă experiență în domeniul fiscalității și a mediului de afaceri, deputatul Anișoara Radu, a prezentat „Programele de finanțare pentru firmele înființate înainte de 2017” care şi-au dovedit deja viabilitatea economică, şi creează premisele creșterii numărului de locuri de muncă. Acestea se derulează prin intermediul Direcţiei de Antreprenoriat şi Programe pentru IMM, bugetate în 2018:

  • Programul de dezvoltare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă;
  • Programul UNCTAD/EMPETREC- România pentru sprijinirea dezvoltării IMM-urilor
  • Programul naţional multianual pentru dezvoltarea antreprenoriatului din rândul femeilor din sectorul IMM-urilor;
  • Programul naţional pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului;

Direcţiile de Antreprenoriat şi Programe pentru IMM, Agenţiile pentru IMM, Atragere de Investiţii şi Promovare a Exportului derulează Programul de dezvoltare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă şi Programul naţional multianual de micro industrializare.
Agenţiile pentru IMM-uri au printre atribuţii:
îmbunătăţirea accesului IMM- urilor la finanţare, prin acordarea de sprijin financiar şi asistenţă pentru dezvoltarea sistemelor moderne de finanţare;
asigura fundamente informaţionale necesare în vederea elaborării de proiecte viabile de către întreprinzători;
acorda consiliere agenţilor economici interesaţi pentru iniţierea de acţiuni de demarare a unor afaceri;
Criteriile de eligibilitate necesare societăţilor comerciale pentru a accesa programele derulate prin Direcţia de Antreprenoriat şi Programe pentru IMM-uri se regăsesc în proiectele procedurilor afişate pe site-ul www.aippimm.ro.
„Informaţiile expuse mai sus, sunt imperios necesare pentru dezvoltarea antreprenoriatului Tulcean cu atât mai mult cu cât înţeleg necesitatea finanţărilor nerambursabile. Sunt deschisă dialogului cu IMM-urile din judeţul Tulcea pentru sprijinirea creşterii sustenabilităţii şi creării de locuri de muncă. Este imperios necesară schimbarea viziunii mediului mediului de afaceri. Viziunea şi prioritatea obiectivelor trebuie focusate pe dezvoltarea afacerilor prin Programe de finanţare şi nu prin obţinere de credite bancare extrem de costisitoare cu garanţii exorbitante care blochează antreprenorul înainte de termen “a precizat deputatul Anișoara Radu.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top