Actualitate

Au sosit materialele didactice și mobilierul modern pentru Școala Gimnazială nr.1 din Topalu

Au sosit materialele didactice și mobilierul modern pentru Școala Gimnazială nr. 1 din Topalu, care beneficiază începând de azi, un proiect inițiat de administrația locală și finanțat în cadrul programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Este vorba de proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unității de învățământ preuniversitar la nivelul comunei Topalu, județ Constanța– Școala Gimnazială nr. 1 Topalu din comuna Topalu”.

Astfel, reprezentanții primăriei Topalu au declarat pentru ziarul Dezvăluiri că azi, 29 aprilie 2024, au sosit echipamentele digitale la școala din localitate, urmând ca până la sfârșitul lunii mai 2024 să fie finalizată și montarea pieselor moderne de mobilier. Pentru demararea acestui proiect a fost semnat contractul de finanțare nr. 1099DOT/2023 cu Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării, în numele și pentru Ministerul Educației.

Investiția a permis achiziționarea de mobilier, materiale didactice și echipamente digitale pentru unitățile de învățământ preuniversitar la nivelul comunei, cu respectarea caracteristicilor minime impuse de Normativele în vigoare și a ghidului de finanțare.

Proiectul a presupus achiziția și punerea în funcțiune a echipamentelor și infrastructurii (hard și soft): display interactiv, suport pentru display interactiv, laptop – pentru cadru didactic, sistem de sunet, imprimantă multifuncțională, cameră videoconferință, scaner documente portabil, microfon ambiental videoconferință și alte echipamente specifice; catedră/masa profesorului și scaun; pupitre individuale cu scaune, pentru elevi, modulare și reglabile pe înălțime și alte echipamente specifice.

Prin această investiție se urmărește:

– Stimularea activităților de educație, dezvoltare și inovare, transfer și în nivelurile următoare (superioare) de învățământ;

– Creșterea atractivității sistemului educațional în mediul rural;

– Crearea unui context favorabil pentru o dezvoltare personală durabilă a capacității intelectuale a elevilor.

De asemenea, creșterea competențelor poate fi un indiciu al creșterii actului educațional.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top