Litoralul românesc

VIDEO: Bătaie de joc-Breteaua podului de la Agigea s-a stricat după nici doi ani!

După nici doi ani de la inaugurare, breteaua rutieră ce leagă noul pod de la Agigea de intrarea în port s-a stricat și a intrat în reparații. Decamdată pe banii constructorului, așa cum anunță beneficiarul, Administrația Porturilor Maritime Constanța printr-un comunicat:

„Breteaua de legătură între podul Apolodor şi DN39 a fost închisă, pentru lucrări de reparaţii. Drumul este în perioada de garanţie şi notificare a defectelor, iar constructorul a demarat lucrările de remediere care se impun. În acest sens, Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa anunţă închiderea circulaţiei în două etape. Prima este în perioada 17 – 22 octombrie, în zona cuprinsă între sensul giratoriu de la Poarta 10 bis până la intersecţia cu strada Nicolae Titulescu. A doua etapă de restricţii se va desfăşura în perioada 23 octombrie – 12 noiembrie 2017, în zona cuprinsă între intersecţia cu strada Nicolae Titulescu şi al doilea sens giratoriu”.

Celebrul pod Apolodor, confundat de Tăriceanu la inaugurare cu vechiul pod hobanat de la Agigea, a creat probleme încă de la început. După ce finalizarea lucrărilor a fost amânată, politicienii s-au grăbit să inaugureze podul pe 13 noiembrie 2014, înainte de montarea unor aparate de reazem definitive. La inaugurare s-au făcut și testele de rezistență, cu mașini de mare tonaj încărcate. Au fost unele voci care au spus că din această cauză tablierul podului s-a deformat. Și astăzi, oricine merge cu mașina pe pod poate simți cu ușurință senzația de “valuri”.
Podul Apolodor este legat de intrarea în Agigea Port printr-o bretea rutieră, parte integrantă din proiectul „Pod rutier la km 0+540 al Canalului Dunăre – Marea Neagră şi lucrări aferente infrastructurii rutiere şi de acces în Portul Constanţa”, care a costat 191.797.112 lei. Proiectul a fost finanţat prin Programul Operaţional Sectorial în Transporturi (POS-T 2007 – 2013), din fonduri structurale ale Uniunii Europene şi de la bugetul statului.
Iată că după nici doi ani, acest drum a intrat în reparații.
Am încercat fără succes să îi contactăm pe reprezentanții celor două firme, BILFINGER BERGER BAUGESELLSCHAFT și ABC VAL, pentru lămuriri suplimentare.
La sfârșitul lunii octombrie pe acest drum nu se putea circula, dar nici nu se lucra. Constructorul a decopertat câteva suprafațe de asfalt și… s-a oprit. Lucrarea fiind în garanție, reparațiile se fac pe cheltuiala constructorului. Deocamdată…

Un articol de Mihai Răzvan ROTARU
Doru Ștefan COPOȚ

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top