Fără categorie

Ştefan Petre: Vreau să ajung primar în Negru Vodă pentru a da startul renaşterii şi revitalizării acestui oraş

Dezvăluiri: De ce vă doriți să candidați?

Ştefan Petre: Vreau să ajung primar în Negru Vodă pentru a da startul renaşterii şi revitalizării acestui oraş şi pentru a ajuta la creşterea nivelului de trai al tuturor locuitorilor. Lupta nu este uşoară, pentru că această funcţie este dorită de mulţi, dar am încredere că cetăţenii îl vor alege pe cel mai experimentat în administraţie.
De asemenea, îmi doresc să continuu proiectele în care m-am implicat şi pe care vreau să le duc la bun sfârşit. Vreau totodată să încep proiecte noi, care până acum au fost mai dificil de implementat. Mă consider un gospodar responsabil şi acum candidez pentru o funcţie administrativă şi nu pentru una politică.

Dezvăluiri: Vorbiți-ne puțin despre activitatea profesională

Ştefan Petre: Locuiesc în oraşul Negru Vodă împreună cu familia şi lucrez în domeniul silvic de peste 25 de ani. Practic, după terminarea şcolii silvice şi a stagiului de practică, primul loc de muncă şi, totodată casa mea, a fost oraşul Negru Vodă. Trecerea la administraţia publică a fost o trecere uşoară, datorită experienţei acumulate în anii cât am lucrat în administrarea pădurilor şi a fondului silvic. Disciplina din acest domeniu m-a format şi m-a pregătit pentru administraţia publică .
Personal, mi-a fost mai uşor să lucrez şi să înţeleg problemele legate de reabilitarea de spaţii verzi, parcuri, mediu, salubrizare, gestionarea bunului public, infrastructură, clădiri.
Folosindu-mă de experienţa acumulată în aceste două domenii (silvic şi administrativ) am lansat un proiect de realizare a unui parc recreativ pentru toate vârstele, dotat cu tot ce este necesar (parcări, spaţii de joacă pentru copii de diferite vârste, mici spaţii comerciale, inclusiv clădiri pentru activităţi recreative), parc care nu va sta cu porţile închise, cum se întâmplă în alte localităţi constănţene. Acest loc va deveni un simbol al localităţii, folosit de către toţi locuitorii şi de membrii organizaţiilor nonguvernamentale, în diferite proiecte socio-culturale.

Dezvăluiri: Care sunt domeniile de care v-ați ocupat cât ați îndeplinit funcţia de viceprimar?

Ştefan Petre: Sprijinirea persoanelor aflate în dificultate, reparaţii de garduri, pereţi, acoperişuri ale caselor şi gospodăriilor deteriorate de intemperii. Dotarea localităţii cu ghene de gunoi menajer, înbunătăţirea şi reabilitarea spaţiilor verzi, suport tehnico-logistic pentru firmele care au realizat instalarea conductei de gaz în localitate, reabilitarea grădiniţei de la Negru Vodă şi din localităţile Darabani şi Vâlcele.

Dezvăluiri: Care sunt cele mai importante lucruri pe care le-ați realizat în administraţie?

Ştefan Petre: Datorită firii mele împăciuitoare, am menţinut un echilibru în administraţia locală şi în Consiliul Local. Aducerea unui zâmbet pe feţele locuitorilor oraşului atunci când au înflorit florile şi au înverzit copacii îngrijiţi de mine, le consider de asemena o realizare, şi o răsplată în aceiaşi măsură.

Dezvăluiri: Care sunt primele trei probleme care ar trebui rezolvate în Negru Vodă?

Ştefan Petre: Problemele oraşului sunt mai multe şi sunt prinse toate într-un cerc vicios. Aceste probleme se pot rezolva printr-un “Program Administrativ Corelat“, de durată mai lungă. Astfel, învăţământul va crea personal calificat pentru investitori atraşi printr-o legislaţie locală favorabilă, cu scopul de a crea locuri de muncă pe termen mediu şi lung în oraşul Negru Vodă.
Schimbarea aspectului localităţii, colorarea oraşului dacă vreţi, întinerirea aspectului prin anveloparea blocurilor, noi spaţii verzi, sunt alte aspecte care aşteaptă să îşi găsească rezolvare.
Toate au ca scop creşterea bunăstării şi aducerea fericirii în sufletele locuitorilor, care în final vor alege să nu mai plece în alte oraşe din ţară şi din străinătate.

Dezvăluiri: Ce proiecte aveți pentru Negru Vodă, dacă veți ajunge primar?

Ştefan Petre: Principalul proiect este să îi conving pe cetaţeni, pe membrii Consiliului Local, pe oamenii de afaceri şi nu în ultimul rând pe reprezentanţii şcolii să se implice în proiectul “Program Administrativ Corelat“, în care cred, şi îl consider un liant al consolidării societăţii civile, care în final este beneficiarul de fapt al acestui proiect. Alte proiecte la fel de importante, parte integrantă a proiectului mai sus amintit, sprijinirea şi dezvoltarea activităţii creşterii animalelor, prin înfiinţarea Asociaţiei crescătorilor de animale, realizarea Centrului de colectare a laptelui, pentru a obţine un preţ corect pentru producători, asigurarea distribuţiei cărnii producătorilor de carne, prin înfiinţarea unui spaţiu de sacrificare conform normelor europene, înfiinţarea poliţiei locale pentru apărarea bunurilor şi proprietăţilor comunităţii şi aducerea liniştii în rândul cetăţenilor şi, implicit, crearea de noi locuri de muncă, sprijinirea învăţământului, pentru crearea de clase de liceu cu profil de meserii, crearea unei grădiniţe cu program prelungit şi a unui centru de tip after school, pentru ajutorarea familiilor tinere, înfiinţarea unui centru pentru persoane nevoiaşe şi o cantină socială, aceasta din urmă fiind în administrarea bisericii, reabilitarea drumului central din sat „Secţia Darabani”, continuarea proiectelor care sunt în derulare, asfaltarea totală, reabilitarea trotuarelor, reabilitarea mini hotelului şi reorganizarea internă a spaţiului, transformându-l în garsoniere pentru familiile noi, asfaltarea drumului comunal DC14, reabilitarea Căminului Cultural şi a parcurilor din Darabani.
Responsabil, pot să declar că toate aceste proiecte sunt în totalitate realizabile. Echipa de funcţionari şi tehnicieni ai primăriei, în care am încredere, este pregătită profesional să se implice în gestionarea de proiecte de o asemenea anvergură. De asemenea, Primăria Negru Vodă dispune de resurse financiare suficiente care, gestionate responsabil, pot duce la realizarea acestor proiecte.

Dezvăluiri: Dacă veţi candida, o veţi face din partea unui partid sau independent?

Ştefan Petre: Eu sunt membru U.N.P.R. şi voi candida din partea acestui partid. Personal am fost un membru de partid care a respectat deciziile politice şi alianţele acestuia.

Dezvăluiri: Cum vedeţi alegerile locale la Negru Vodă?

Ştefan Petre: Dificile. Însă, campania mea va fi o campanie pozitivă, bazată în special pe experienţa mea acumulată în administraţie, prin prezentarea şi explicarea cu argumente reale ale proiectelor pe care le aduc în faţa cetăţenilor pentru a fi dezbătute şi îmbunătăţite, în funcţie de nevoile lor.

Dezvăluiri: Ce mesaj aveți pentru locuitorii din Negru Vodă?

Ștefan Petre: În toate aceste proiecte şi tu, locuitor al oraşului Negru Vodă, te poţi implica, ŞI TU EȘTI VIITORUL!

 

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top