Opinii

Centrul Civic din Cheia va fi gata într-o lună

Lucrările de amenajare a Centrului Civic din Cheia sunt pe ultima sută de metri. Acesta va beneficia de un parc în aer liber, cu două foişoare şi băncuţe. În incinta lui se va amenaja un teren de sport pentru tineri, iar în interiorul centrului se vor organiza cursuri gratuite pentru copiii talentaţi.

 

„Momentan lucrăm la Centrul Civic din satul Cheia. Preconizăm că în aproximativ o lună vom termina lucrările. Așa cum am promis, în cadrul acestui proiect vom construi și un teren de sport pentru tineri. De asemenea, vom face şi un teren de sport pentru tineri la Grădina. Aici mai avem de obţinut un aviz şi apoi ne apucăm de lucrări. În ceea ce priveşte casa mortuară, ne mai trebuie câteva avize, după care începem şi acea lucrare”, a declarat primarul comunei, Gabriela Iacobici. Pe lângă aceste proiecte, edilul comunei ne-a declarat că luna aceasta încep și pregătirile pentru Ziua Comunei care se va sărbători pe 3 mai. Cu această ocazie, reprezentanții administrației locale pregătesc multe surprize pentru participanți, dar și un moment artistic deosebit. Mai exact, Şcoala de Canto şi Dans, în colaborare cu şcoala din Grădina, pregătesc momente artistice cu dansuri populare, hip-hop și multe cântece. În plus, Gabriela Iacobici, ne-a declarat că în cadrul ultimei şedinţe a Consiliului Local Grădina, pe ordinea de zi s-a aflat şi proiectul de hotărâre ce vizează punerea în aplicare a legii tichetelor sociale pentru grădiniță. Tot atunci, au fost desemnate persoanele din cadrul compartimentului de Asistenţă Socială ce se vor ocupa de implementarea proiectului. Mai exact, copiii care provin din familii fără posibilități și care vor frecventa zilnic grădinița vor primi un stimulent educațional, potrivit unui act normativ intrat recent în vigoare. Prevederile documentului stabilesc ca pentru fiecare copil se vor acorda tichete sociale în valoare de 50 de lei/luna, ce vor putea fi folosite de părinți pentru a cumpăra celor mici mâncare, haine și rechizite. „Cei care întrunesc condiţiile şi vor să se înscrie în acest program se pot prezenta la Compartimentul de Asistenţă Socială din cadrul primăriei”, a precizat edilul. Stimulentele educaţionale se acordă copiilor din familii defavorizate în condiţiile în care sunt îndeplinite, următoarele criterii: vârsta minimă a copilului să fie de trei ani şi cea maximă de şase ani, iar venitul lunar pe membru de familie să fie de 284 lei. 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top