Politic

Senatorul Vergil Chițac: „Văd câțiva oameni recunoscuți profesional în Guvernul propus de Orban”

Peste câteva zile, parlamentarii români se vor reuni pentru a decide dacă acordă sau nu votul de încredere Guvernului Ludovic Orban. Lista miniștrilor propuși de liderul PNL este publică, ei urmând a fi audiați în comisiile de specialitate ale Parlamentului înainte de ședința de plen.

Plecând de la ideea că opoziția trebuie să fie oricând capabilă să-și asume guvernarea, senatorul constănțean Vergil Chițac a declarat pentru „Dezvăluiri” că, de pe lista miniștrilor propuși să facă parte din noul cabinet, cunoaște „foarte bine” patru nume de miniștrii propuși: Cătălin Predoiu-Ministerul justiției, Marcel Vela – Ministerul de Interne, Florin Cîțu – Ministerul Finanțelor Publice și Costel Alexe-Ministerul Mediului.

„La o primă vedere observăm că majoritatea miniștrilor sunt oameni care au un background în domeniul respectiv. Cred că am ajuns la concluzia că în România nu poți să pui să conducă un minister decât un om care s-a ocupat de domeniul respectiv în viața lui profesională și care a avut ceva rezultate în domeniu. Nu trebuie un geniu, dar să fie recunoscuți de breaslă. Și în acest Guvern văd câțiva oameni recunoscuți profesional”, spune senatorul.

Revenind la alegerea lui Cătălin Predoiu pentru portofoliul Justiției, Vergil Chițac consideră că o astfel de numire este un câștig mai mare pentru noi, decât pentru el „deoarece este un profesionist de care are nevoie Justiția în acest moment. Justiția trebuia reformată în mod transparent cu discuția tuturor actorilor. Ei (PSD n.red.) au fost foarte aroganți, au făcut o comisie de modificare a legilor Justiției și n-au ținut cont de nimeni. Așa au vrut ei”.

De asemenea, senatorul se întreabă cum este posibil ca o putere politică – Parlamentul – care mai are 6-7% credibilitate în rândul populației să reformeze un sistem – Justiția – care are o încredere mai mare decât legislativul?

Referitor la șansele de a trece de Parlament pe care guvernul Orban le are, senatorul Chițac recunoaște că există puțin scepticism, în sensul în care fără Pro România nu ies, matematic, numărul de 233 de voturi necesare. „Nu sunt convins nici că și celelalte voturi care sunt „sigure” vor fi sigure. USR a venit cu condiția obligatorie ca primarii să fie aleși din două tururi de scrutin, iar UDMR să fie aleși dintr-un singur tur…nu știu cum se vor rezolva aceste lucruri.”

Pe de altă parte există o șansă de a trece acest guvern, arată Vergil Chițac. Este vorba despre guparea lui Remus Borza, care și-a făcut un partid – Gruparea Națională – cea care nu s-a prezentat la votul pe moțiune, dar care va vota acum pentru noul Guvern.

„PSD-ul va încerca într-o primă fază să nu asigure cvorumul în plen, în a doua fază vor vota împotriva Guvernului, iar când se va prezenta un nou Guvern vor vota pentru. Asta nu înseamnă că acest Guvern nu va avea șanse să treacă”, conchide senatorul constănțean Vergil Chițac.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top