Actualitate

„Nevoile unui judeţ nu se termină niciodată” – Interviu cu Horia Teodorescu, președintele CJ Tulcea VIDEO

Nevoile unui judeţ nu se termină niciodată, consideră președintele Consiliului Județean Tulcea, care ne-a vorbit despre investițiile în infrastructură realizate în ultimii ani.

Dialogul a avut loc cu prilejul Zilei Porților Deschise, la Aeroportul „Delta Dunării” Tulcea, un obiectiv finalizat recent de administrația județeană.

Teodorescu a spus că investițiile majore în infrastructură reprezintă drumul către dezvoltarea unui județ și a enumerat: podul peste Dunăre, faleza din Tulcea, Spitalul Județean, Sala Sporturilor, drumurile județene și Aeroportul:

„Noi, cei de la Tulcea, am considerat că doar investițiile majore în infrastructură, oricare ar fi ea, reprezintă drumul către dezvoltarea unui județ, a unui teritoriu.

Începând cu podul de peste Dunăre, unde noi, cei din județul Tulcea, Consiliul Județean, eu, am fost cei care am susținut cu ardoare executarea acestei investiții majore a României. Au urmat și altele: faleza din Tulcea, Spitalul Județean din Tulcea, Sala Sporturilor din Tulcea, drumurile județene din Tulcea și iată-ne aici, la aeroportul din Tulcea.

Nu neapărat ultima, foarte importantă de altfel, suntem aici la o investiție care a fost recepționată acum două zile. Recepția generală, pentru că aici au fost un cumul de vreo patru proiecte, fiecare pe anumite domenii, că a fost pistă, că au fost dotările necesare funcționării în bune condiții a unui aeroport.

Alaltăieri am avut recepția acestui terminal minunat, pentru că Tulcea merita să aibă un aeroport, ținând cont de faptul că noi avem una dintre perlele României, Delta Dunării și unul din pilonii de dezvoltare al județului nostru este turismul.

Pentru turism trebuie să dezvolți conectivitatea, asta însemnând ceea ce am enumerat eu: un pod, un drum expres, pe care mă angajez ca în următorii patru ani să îl avem în execuție, drumurile județene, porturile. Am uitat să amintesc portul Tulcea și alte porturi din județul nostru, aeroportul. Deci am atacat trei componente importante: apă, uscat și aer”.

Nevoile unui judeţ nu se termină niciodată”

Ce mai trebuie făcut în Tulcea? Nevoile unui județ nu se termină niciodată, consideră Horia Teodorescu.

În acest context, președintele Consiliului Județean a amintit de drumurile expres de la Tulcea spre podul de peste Dunăre, respectiv spre Constanța. Cele două șosele sunt foarte importante în urma creșterii traficului dinspre Moldova pe pod și dinspre Ucraina, din cauza războiului. De asemenea, a spus Teodorescu, Aeroportul Tulcea trebuie să devină operațional, cu curse interne și externe.

Asigurarea personalului pentru Spitalul Județean este o altă provocare, mai ales odată cu lucrările de extindere.

Investiții în infrastructura sportivă, învățământ, cultură, locuri de joacă pentru copii sunt alte direcții pe care ar trebui dezvoltat județul.

Totodată, Teodorescu spune că într-un orizont de timp de patru ani ar trebui finalizate toate investițiile în drumuri, apă și canalizare din localitățile județului.

„Nevoile unui județ nu se termină niciodată, dar unele sunt prioritare, altele le putem considera secundare. Am spus, prima mea țintă și cel mai important proiect pe care tot eu l-am început, tot eu l-am susținut a se a fi introdus în Masterplanul de Transport al României, este drumul expres de la pod la Tulcea, Tulcea la Constanța, Dobrogea, portul Constanța.

Noi, locuitorii Dobrogei, tulceni, constănțeni, avem nevoie de această infrastructură rutieră, drum expres, ținând cont și de faptul că avem și trecerea Ro-Ro, Orlovka – Isaccea, care aduce, defulează către județul nostru, către Constanța, o parte din traficul greu din sudul Ucrainei și nu numai.

Urmează, din punctul meu de vedere, lucruri pe care trebuie să le duc la îndeplinire și le voi duce. E vorba ca acest aeroport să devină operațional, să mă ocup să avem curse către interiorul României și în extern, în Europa mă refer.

De asemenea, o mare provocare este dată de asigurarea personalului pentru Spitalul Județean Tulcea care, de altfel, suportă investiții majore și va deveni un spital ultramodern.

Alte direcții de care județul Tulcea are nevoie de a fi îmbunătățite sunt cele din învățământ și sport. Avem Sala sporturilor, o sală de 4700 de locuri, o sală ultramodernă.

Am spus sănătatea, învățământul, infrastructura în ceea ce înseamnă cultură, pentru că nu avem și noi o sală importantă în care să putem desfășura activități culturale de o amploare mai mare, nu de 500 sau 700 de locuri.

De asemenea continuarea modernizării drumurilor județene, nu mai sunt multe de făcut, dar mai sunt. Vreau ca acestea să fie terminate la sfârșitul acestui mandat, dacă voi fi ales președinte. Mai sunt și altele mai micuțe, ca priorități.

Ceea ce mă interesează cel mai mult să dezvolt este de a crea pentru tinerii tulceni, pentru copii, locuri speciale de joacă, pentru că noi nu avem în proximitatea municipiului Tulcea, în județul Tulcea.

Și cred că o altă direcție la care m-am gândit este finalizarea tuturor investițiilor în ceea ce înseamnă infrastructură la nivel de localitate, oraș în județul Tulcea. Și când spun infrastructură, mă refer la apă, canal, drumuri”.

Teodorescu: Vrem să ducem Tulcea în top 10 printre județele țării

Teodorescu a vorbit și despre creșterea importanței județului Tulcea în ultimii ani, fapt reliefat și de sumele alocate pentru investiții. Cel mai important de menționat este instrumentul de finanțare ITI Delta Dunării, prin intermediul căruia a fost alocat peste un miliard de euro în dezvoltarea județului.

Acest fapt a generat și invidii, chiar și printre colegii lui Horia Teodorescu, dar acesta consideră că cel mai important lucru pe care îl are în minte este ca județul să se dezvolte.

„Da, județul Tulcea este un județ periferic din punct de vedere geografic. Este un județ în extremitatea României. Și mai avem și marea problemă creată de războiul pe care îl avem la granița județului, la granița României în același timp.

Prin muncă, nimic nu se poate face decât prin dăruire și abnegație. Când îți pui o țintă, și eu sunt omul care atunci când îmi pun o țintă, reușesc să ajung la ea, oricât de grea ar fi ea. Altfel lucrurile nu merg.

Avem acel instrument pe care l-am adus, instrument financiar și mă refer la ITI Delta Dunării, care a rezolvat mare parte din problemele de infrastructură și nu numai, în toate domeniile, inclusiv în zona privată din județul nostru și o mică parte din Constanța, cuprinsă în teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării.

A fost un instrument care ne-a dat posibilitatea să rezolvăm toate problemele grave pe care noi le avem aici la Tulcea. Eu spun că le-am rezolvat. Mai sunt de făcut, astfel încât județul Tulcea să îl putem considera ca un județ în Top 10. Să fie printre primele 10 județe ale României ca și ofertă turistică și ca potențial de dezvoltare economică.

Este adevărat, de obicei creezi invidie, invidia se creează și între frați la un moment dat și în viața profană la nivelul acesta. Într-adevăr au fost răutăți, ele continuă să se deruleze, dar noi, eu, noi, cei de la Tulcea, am avut o singură idee și un singur scop: județul Tulcea și tot ceea înseamnă dezvoltarea județului Tulcea”, a spus Horia Teodorescu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top