Actualitate

Fostul leagăn de copii din Cernavodă va deveni Casă de Cultură

La începutul lunii septembrie a fost predat către constructor amplasamentul în vederea începerii lucrărilor de execuție la obiectivul de investiții „Reabilitare, modernizare și dotare Casă de Cultură, str. 24 Ianuarie, nr. 2, oraș Cernavodă, județul Constanța”.

„Clădirea fostului leagăn de copii se va transforma într-o locație de vis destinată tuturor copiilor ce activează în cadrul Direcției Cultură, Muzeu, Bibliotecă din cadrul Primăriei orașului Cernavodă”, spune primarul Liviu-Cristian Negoiță.

Astfel că toți copiii se vor bucura de o nouă sală de spectacole, o sală multimedia dotată cu videoproiectoare, sisteme audio și ecrane, sală pentru lecțiile de canto, pentru cursuri de actorie, pentru pictură, pentru cursurile de balet, pentru fanfară, mai multe săli pentru cursurile de dansuri și expoziții precum și de suficiente spații, vestiare și arhive dotate specific pentru fiecare activitate desfășurată.

Valoarea totală a obiectivului este de 12.614.206,35 lei, din care 10.382.780,82 lei – fonduri nerambursabile obținute de către Administrația Publică Locală prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, subprogramul ”Așezăminte Culturale” derulat de MDLPA prin Compania Națională de Investiții, iar suma de 2.231.425,53 lei este suportată din bugetul local.

Scopul programului ”Așezăminte Culturale” este creşterea calităţii vieţii culturale în mediul mic urban prin extinderea şi susţinerea infrastructurii culturale existente şi prin diversificarea ofertei culturale. De asemenea se urmăreşte întărirea rolului aşezămintelor culturale şi transformarea acestora în centre comunitare de acces la informaţie şi cultură şi de coeziune socială, diversificarea ofertei culturale, creşterea gradului de acces şi de participare a populaţiei rurale la viaţa culturală.

În cadrul acestui program se reabilitează, modernizează și dotează centre culturale existente la nivelul autorităților locale atât din mediul rural cât și din mediul urban. Totodată se realizează și construcții noi menite să deservească comunitățile locale ca loc de desfășurare a manifestărilor artistice culturale la nivel local (exemple fiind centrele multifuncționale pentru tineri aflate în acest moment în implementare).

Beneficiarii investițiilor sunt statul, prin autorităţile administraţiei publice centrale, autorităţile administraţiei publice locale, precum şi alte instituţii publice şi instituţii de interes public şi persoane juridice recunoscute ca fiind de utilitate publică în condiţiile legii, precum şi alte entităţi ce funcţionează în baza unor legi speciale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top