Politic

Deputatul Radu Anișoara şi-a prezentat bilanțul activității parlamentare pe anul 2018

Începutul anului 2019 a debutat pentru deputatul PSD de Tulcea Radu Anişoara cu prezentarea întregii activităţi parlamentare pe anul 2018. Activitatea sa a fost, după cum se poate observa mai jos, foarte intensă şi s-a remarcat prin realizări politice notabile pentru Alianţa PSD – ALDE. Mai jos vă prezentăm integral bilanţul deputatului tulcean:

Anul 2018 a fost un an al provocărilor pe care l-am trecut cu realizări notabile, Alianța PSD-ALDE a reușit să reducă multe dintre inechitățile care guvernau viața românilor.

În calitate de deputat PSD,am susținut pe tot parcursul anului 2018, 23 de declaraţii politice, am depus 20 întrebări şi interpelări, am iniţiat sau coiniţiat nu mai puţin de 62 de iniţiative legislative, din care 20 promulgate legi.

 Anul 2018 a început cu noile reglementări privind asistența socială a vârstnicilor: extinderea serviciilor de îngrijire comunitară, asigurarea cheltuielilor din cadrul căminelor pentru vârstnici din bugetele locale și bugetul de stat și scăderea contribuției lunare de întreținere a susținătorilor pensionarilor din centrele rezidențiale.

Aș dori să menționez. deasemenea. legea care oferă posibilitatea autorităţilor publice locale să finanţeze proiecte transfrontaliere cu Ucraina în baza acordurilor de înfrăţire, benefică pentru foarte multe comunități care au depus sau au în lucru astfel de proiecte și legea prin care am reintrodus sporul de izolare pentru angajaţii administraţiei publice locale din Delta Dunării.

Sănătatea românilor a fost și rămâne o prioritate pentru Alianța PSD-ALDE care, după cum bine știți a adoptat Legea salarizarii unitare prin care medicii, asistentele, ambulantierii au intrat, de la 1 martie, pe grila salarială din 2022. Astfel, un medic primar a ajuns la salariul de 15.000 lei. În același context aș aminti despre  legea privind menţinerea în activitate a medicilor militari şi a subofiţerilor sanitari, după împlinirea vârstei standard de pensionare, până la împlinirea vârstei de pensionare stabilite pentru medicii/asistenţii medicali civili(la cerere)

Mediul de afaceri a rămas în continuare în atenția noastră. Paradigma economică care stă în spatele susţinerii şi promovării întreprinderilor mici şi mijlocii este că acestea sunt inovative şi aduc plusvaloarea economică și, evident, mai multe locuri de muncă. Dacă avem un mediu de afaceri sănătos, avem o societate puternică.

Stimularea investiţiilor reprezintă pilonul esenţial al creşterii economice pentru 2018 şi se găseşte cu prioritate în zona IMM-urilor.

Si aici vorbim despre o serie de prevederi legislative ce vin în sprijinul activității întreprinzătorilor autohtoni; procedura de achiziții publice a fost simplificată și armonizată cu acquis-ul comunitar; au fost adoptate reglementări care vin în sprijinul anumitor categorii sociale pentru un acces deschis pe piața muncii, susţinerea financiară pentru firmele şi PFA-urile care angajează tineri cu vârsta de până la 40 de ani în sectoare precum agricultura, acvacultura sau industria alimentară. 

Deasemenea, aș mai aminti trei Programe deosebit de importante pentru dezvoltarea economică:

Programul „Investeşte în tine”, prin care tinerii pot lua credite de până la 40.000 de lei pentru a investi în propria dezvoltare, taxele şi dobânzile aferente creditului fiind suportate de stat;

Programul Growth „Contul de economisire Junior”, prin care, la fiecare 1.200 de lei economisiţi de părinţi pentru copii, statul acordă un sprijin anual de 600 de lei;

Programul „Start-up Nation”, prin care se finanţează  firme nou înfiinţate cu sume de până la 200.000 de lei pentru dezvoltarea unei afaceri.

Tot în sprijinul încurajării tinerilor pe piața muncii au apărut Legea unceniciei, Legea intershipului și Telemunca. Vreau să precizez faptul că am oferit explicații ori de câte ori mi s-a solicitat  de către tulceni atât la cabinetele parlamentare cât și la numeroasele întâlniri din teren.

O altă serie de măsuri legislative au rezolvat probleme de ordin social sau instituțional. Astfel putem aminti – reglementările privind accesul minorilor care nu deţin documente de identitate la educație și sănătate sau modificările legislative care vin în sprijinul copiilor instituționalizați.

Prevederi legislative cu un impact social major sunt creşterea punctului de pensie de la 1.000 de lei la 1.100 de lei și majorarea salariului minim brut pe țară garantat în plată la 2.080 de lei care reprezintă o creștere de 9,47%, iar minimul de 2.350 de lei aplicat pentru personalul cu studii superioare.  De asemenea, măsurile economice adoptate de Guvern au dus la o creştere a PIB-ului cu 4,2% în primele nouă luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017, ceea ce înseamnă că economia României creşte şi că cetăţenii au un nivel de trai mai bun.

În anul 2019 salariile și pensiile vor continua să crească potrivit Legii salarizării unitare adoptată de Parlamentul României și a Legii sistemului unitar de pensii publice.
Voi încheia cu faptul că producătorii din agricultură vor beneficia de creșterea subvenției pentru motorină cu 67 de milioane de lei, ajungând la suma totală de 487 de milioane de lei, iar sectorul zootehnic va beneficia de creșteri substanțiale pentru subvenții, ajungând la o valoare de 486 de milioane de lei.

Am convingerea că anul 2019 va fi anul în care vor începe să se vadă în mod concret rezultatele în cele mai multe sectoare de activitate, că la nivelul județului Tulcea vor continua proiectele care vizează obiective deosebit de importante, dorite de tulceni, menite să ajute toată această zonă să se dezvolte și să capete acele valențele europene pe care ni le dorim cu toții.”

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top