Politic

PSD Tulcea a prezentat „Echipa faptelor pentru alegerile locale” VIDEO

PSD Tulcea a prezentat „Echipa faptelor pentru alegerile locale”

PSD Tulcea a prezentat echipa faptelor, așa cum au fost numiți candidații pentru alegerile locale și județene. În cadrul evenimentului au fost prezentați candidații pentru funcțiile de primari de la nivelul localităților din județ, alături de Horia Teodorescu și Dragoș Simion, nominalizați recent drept candidații pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Tulcea, respectiv primar al municipiului Tulcea.

Reprezentanţii PSD spun că au demonstrat de fiecare dată că sunt dedicați comunităților locale, transparenței și participării cetățenilor în procesul decizional, acestea fiind diferențele dintre PSD și celelalte partide.

„În echipa PSD Tulcea ce vine astăzi în fața dumneavoastră, găsiți deopotrivă experiență și entuziasm. Astfel, având în vedere diversitatea și specificul comunităților noastre locale, am prezentat o echipă puternică, cu oameni pregătiți să ofere soluții concrete pentru nevoile fiecărei localități.

Alături de actuala echipă de primari, recunoscuți pentru rezultatele lor excepționale în plan local, se alătură o echipă de noi candidați pregătiți să continue tradiția de succes a social democraților, în administrarea comunităților locale”, au spus reprezentanții PSD.

Eugen Ion: Avem cea mai bună echipă!

„Bineînțeles că locuitorii județului Tulcea și ai municipiului Tulcea vor avea din partea Partidului Social Democrat cea mai bună echipă. Și, în general, când spunem acest lucru, ne raportăm la fapte și la realizări pentru că putem vorbi noi cât am vrea, oamenii trebuie să ne judece după ceea ce am realizat pentru cei care am fost în funcții. Iar pentru colegii care vin pentru prima dată să candideze din partea Partidului Social Democrat la funcția de primar, aceștia nu vor fi singuri.

Vor avea în spatele lor o echipă de campanie, o echipă formată și din colegii primari cu experiență care îi va susține și sprijini în câștigarea alegerilor. Și, ulterior, în demararea actului administrativ în folosul cetățenilor”, a transmis prim – vicepreședintele PSD, Eugen Ion.

Horia Teodorescu: Avem realizări, nu suntem ca cei care au stat în tribună și acum clevetesc pe la colțuri

„Suntem aici, consider eu, o echipă a Partidului Social Democrat, candidații la funcția de primar pentru comunele din județul nostru. Așa cum a spus domnul primar, ne considerăm o echipă bună, valoroasă, o echipă care poate demonstra oricând că, la nivelul județului Tulcea, Partidul Social Democrat chiar și-a făcut treaba. Atât la nivelul UAT-urilor, în comunele pe care cei care sunt primari le păstoresc, cât și la nivel de administrație județeană.

Și aici avem lucruri cu care ne putem lăuda în comparație cu oricine ar veni în discuții cu noi. Nu vreau să înșiruiesc, cred că marea majoritate a cetățenilor din județul Tulcea cunosc realizările pe care noi le-am avut în plan județean.

Realizări care nu au fost ușoare, nu s-au făcut stând acasă și doar aruncând vorbe grele. Și aici mă refer la cei care stau în tribună și doar comentează meciul. Meciul însemnând activitatea administrativă din județul nostru.

Și dacă ne uităm la câțiva oameni care, conform unei spuse ale mele de acum 8 ani, nu au lăsat nicio urmă în beneficiul județului Tulcea, doar stau și clevetesc pe la colțuri sau pe în mass-media sau, uneori și pe posturile de televiziune.

Credeți-mă că nu le face cinste și nu poți sta în această balanță a dreptății dintre noi, pe un taler și dânșii pe celălalt taler. Te crucești, cât tupeu, câtă obrăznicie și câtă minciună există în vorbele lor, n-am să scot în evidență absolut totul dintr-un singur motiv.

Nu mă pot compara din punct de vedere administrativ cu vreunul dintre ei, n-am să-i nominalizez, dumneavoastră îi știți, oameni care își doresc să ocupe o demnitate în județul nostru, dar dacă ne uităm în spate, și mă refer aici la activitatea lor, oriunde ar fi fost ea, vedem un hău, un gol.

Și stau și mă gândesc, dacă un cetățean îi va lua la întrebări pe unii dintre ei,  nu știu dacă pot lega două fraze, să spună în 4 ani, 8 ani, care a fost aportul lor la dezvoltarea județului Tulcea.

Știm cu toții că din punct de vedere administrativ comunele s-au dezvoltat, s-au modernizat, beneficiind atât de fonduri europene, atât de sume de la bugetul statului, de la bugetul local și așa mai departe. Și extrapolăm la activitatea pe care a avut-o Consiliul Județean alături de voi toți care sunteți în sală și plecăm de la podul de peste Dunăre, continuăm cu faleza, Spitalul Județean, cu modernizarea întregului Parc de Sănătate din arealul pe care îl avem în administrare.
De asemenea, dacă ne gândim la ceea ce înseamnă Aeroportul, la ceea ce se întâmplă cu Sala de Sport care se construiește în municipiul Tulcea, Ambulanța, clădirea Curții de Conturi, toate realizările din cultură, realizările din învățământ.

Mă refer la investiții importante care, spun eu, plasează Tulcea din punct de vedere al administrației județene pe un loc de cinste în topul administrațiilor din România.

Vreau să fim judecați de electorat. Până la urmă, el este cel care decide cine și-a făcut treaba, cine nu și-a făcut treaba. Sunt convins că în sală avem primari care au demonstrat cu vârf și îndesat că știu să facă administrație, De asemenea, cei care sunt nominalizați și la primul mandat, sunt candidați care, cu valoare, cu abnegație și devotament pot să se ridice la un nivel de top în clasamentul administrațiilor locale din județul Tulcea”, a spus Horia Teodorescu, Președinte al Organizației Județene a Partidului Social Democrat.

Andaluzia Luca: Nu trebuie să fim atât de modești, ci trebuie să ne asumăm realizările

„Dragi prieteni, în viața politică, astăzi putem considera un moment foarte important și anume anunțarea candidaturii fiecărui candidat, în localitatea de unde provine. Văd în sală oameni victorioși, văd în sală oameni care au confirmat în comunitățile lor, văd în sală oameni determinați, care vor confirma pe 9 iunie la alegerile locale.
Mai am în dreapta mea un candidat la primăria municipiului Tulcea, un tânăr care a demonstrat că este performant. Un tânăr care are calități administrative pe care le-a demonstrat în calitatea sa de viceprimar.

Un tânăr hotărât și insist pe cuvântul tânăr, un tânăr care dorește nu pentru el, nu pentru Partidul Social Democrat, să câștige bătălia de la primăria municipiului Tulcea. O dorește pentru comunitatea din municipiul Tulcea și, din păcate, în fiecare zi, în fiecare moment, vedem la tot pasul foarte multe dezamăgiri și neîmpliniri ale candidaturii liberale.

Și merg mai departe, mai în dreapta mea și îl văd pe domnul președinte Horia Teodorescu, căruia vreau să-i reproșez un singur lucru, că a fost foarte modest în a-și exprima și a se lăuda cu toate realizările pe care le-a făcut de a lungul celor trei mandate în Județul Tulcea.

Domnule președinte, cu tot respectul, vreau să vă asumați toate realizările pentru că lumea trebuie să știe cine a realizat tot ce înseamnă podul peste Dunăre, tot ce înseamnă faleza din municipiul Tulcea, ce înseamnă Spitalul Județean, ce înseamnă Sala Polivalentă, tot ce înseamnă infrastructura din acest județ.

Pentru că nu cred că există comunitate care să nu aibă străzi asfaltate, să nu aibă alimentare cu apă, să nu aibă canalizare, să nu aibă iluminat sau să nu aibă deja, cu ajutorul dumneavoastră, stimați primari, în derulare proiecte. Deci cred că trebuie să fim de data aceasta mult mai determinați, să ne însușim și să ne recunoaștem meritele.

Vă doresc, stimați candidați, mult succes, nu am nicio îndoială că pe 9 iunie noi vom fi cei care vom confirma și totodată că electoratul va veni, așa cum a venit de fiecare dată, alături de noi, ca să ne reconfirme calitățile noastre. Vă mulțumesc frumos”, a transmis celor prezenți Andaluzia Luca, Președinte al Organizației Municipale a Partidului Social Democrat Tulcea.

Eugen Ion: Pentru Municipiul Tulcea sunt foarte puține lucrări

„Ceea ce am avut de spus am spus în prima parte, dar aș vrea puțin să fac o referire la ce înseamnă municipiul Tulcea. Este adevărat, și tulcenii văd, că în ultimii 4 ani de zile au început foarte multe lucrări. Eu spun că, din punctul meu de vedere, pentru municipiul Tulcea sunt foarte puține lucrări. O spune unul cu experiență, cu 12 ani de administrație.

Și mai spun un lucru, este foarte bine că începem lucrări, dar foarte important e cum le începem, de ce începem zece lucrări dacă nu putem să închidem niciuna, de ce trebuie să facem lucrări doar pe repede înainte, că vin alegerile și de ce nu am demonstrat în 3 ani jumătate.

Pentru că, întotdeauna am spus, electoratul trebuie să analizeze un primar pentru ce face cei trei ani jumătate de mandat, nu ce se întâmplă în ultima jumătate de an.
De aici încolo, eu cred că tulcenii au văzut și vor putea face diferența, votându-l pe Dragoș Simion la funcția de primar al Municipiului Tulcea.

Pentru că, așa cum spunea colega mea Andaluzia Luca, domnul Dragoș Simion prin funcția pe care o deține în acest moment, cea de viceprimar, a demonstrat niște lucruri.

Dar nu trebuie să uităm nici că domnul Dragos Simion a demonstrat aceste lucruri în primele cinci luni, după care i s-au luat atribuțiile. Asta pentru tulcenii care întreabă: <păi nu prea știm ce a făcut domnul vice>. Acesta este bine să-l întrebe pe domnul primar de ce i-a restrâns atribuțiile pentru următorii trei ani jumătate”, a spus Eugen Ion, prim-vicepreședinte al Organizației Județene a Partidului Social Democrat Tulcea, primar al Comunei Jurilovca.

Deputata Mirela Furtună: Formăm o echipă de profesioniști, o echipă puternică, solidă, unită

„Mă bucur că ne aflăm astăzi în acest format complet al echipei PSD Tulcea, o echipă puternică, solidă, unită. Candidaților noi vreau să le urez bun venit în echipa faptelor, cea mai performantă echipă de administrație pe care a avut-o județul Tulcea. Domnilor primari, la primul, la al doilea, la al treilea mandat, vreau să vă doresc multă putere de muncă.

Dumneavoastră împreună, cu președintele Horia Teodorescu, consilierii dumneavoastră, cu noi, cei prezenți la masă, formați o echipă de profesioniști. Motiv pentru care vreau să vă asigur de sprijinul meu, de sprijinul nostru, astfel încât după 9 iunie să vorbim despre cele mai bune rezultate pe care PSD Tulcea le poate avea prin echipa faptelor”, a transmis deputata Mirela Furtună.

Dragoș Simion: Să transferăm performanțele de la administrația județeană la Primăria Tulcea


„E o zi importantă din punct de vedere politic pentru noi, pentru că astăzi dăm startul unei lupte la nivel județean, la nivel municipal. Pentru mine este o reală onoare și o mare responsabilitate, în același timp, să reprezint cel mai mare partid, respectiv Partidul Social Democrat în lupta electorală a anului 2024. Am lângă mine oameni foarte bine pregătiți, am în fața mea oameni care au făcut administrație ani de zile, care au făcut performanță.

Am convingerea că noi, cei de aici, suntem echipa cea mai bună pentru județul și municipiul Tulcea. Ce îmi doresc este să transferăm performanțele înregistrate de administrația județeană și la nivel de municipiu, unde lipsesc cu desăvârșire.

Din păcate, așa cum a spus și domnul prim – vicepreședinte Eugen Ion, eu am arătat tulcenilor în prima parte a mandatului că se poate, că putem să facem administrație performantă împreună. Și, deși unii au crezut că oamenii uită, s-au înșelat, pentru că oamenii nu uită. Oamenii își doresc să meargă în direcția cea bună.
Iar eu am convingerea că împreună cu echipa pe care o am lângă mine și cu tot sprijinul echipei și al cetățenilor municipiului Tulcea, anul acesta, Partidul Social Democrat va da primarul inclusiv la primăria Municipiului Tulcea.

Anul acesta, clar și categoric, sunt convins că echipa Partidului Social Democrat este cea mai bună echipă la nivelul județului și la nivelul municipiului. Eu vă doresc succes tuturor colegilor și pe data de 9 iunie vom confirma că suntem cei mai buni”, a spus Dragoș Simion, candidat la Primăria Tulcea.

Lavinia Vizauer: Pe lângă realizările enumerate, să nu uităm nici drumurile județene


„Suntem cea mai performantă echipă administrativă, începând cu domnul președinte Horia Teodorescu, care este președintele cel mai performant pe care l-a avut județul Tulcea. Și pe lângă realizările pe care cu modestie le-a prezentat, până la urmă, să nu uităm nici de drumurile județene.
Cred că suntem județul cu cele mai bune drumuri. Cred că toți am călătorit și nu ne-am lovit de o zonă care să nu ne lase să ne deplasăm așa cum ne-am fi dorit.

Și da, într-adevăr, dumneavoastră, toți cei din sală, sunteți cei care plecați în această bătălie din anul acesta, în aceste campanii și spun eu că sunteți cei mai buni. Și cred că nu o spun eu, o spun și locuitorii din comunele dumneavoastră, pentru că cei mai mulți sunteți la al doilea, la al treilea mandat.

Cei care sunteți la primul mandat, sigur ați convins comunitatea că meritați încă un mandat, nu pentru dumneavoastră ci pentru ei, pentru a continua toate proiectele. Iar cei noi, puțini, este adevărat, sunteți puțini noi pentru că Partidul Social Democrat întotdeauna la alegerile locale a avut un număr foarte mare de primari, ceea ce arată că e cea mai bine pregătită echipă.

Sunt sigură că și dumneavoastră veți performa, prima dată prin a obține votul alegătorilor, iar după aceea, în continuare, în mandat. Mult succes întregii echipe”, a spus Lavinia Vizauer, secretar executiv al PSD Tulcea.

Horia Teodorescu: Vor urma atacuri. Trebuie să avem coloană vertebrală, demnitate, dăruire

„Vreau să vă felicit pe toți. Vreau să vă urez succes în demersul nostru comun de a accede la funcțiile de primar din localitățile dumneavoastră. Aici includ și primăria Tulcea, includ și candidatura mea la Consiliul Județean.

Sper ca bunul Dumnezeu să îi ajute pe cei buni, să ne protejeze, iar noi, prin efortul nostru comun, să fim cei care pe 9 iunie ne vom bucura împreună. Este foarte important, stimați colegi, să fim uniți. Este foarte important să ne ajutăm unii pe ceilalți. Este foarte important să avem coloană vertebrală, să avem demnitate, dăruire în ceea ce facem.
Vreau să scot în evidență un lucru. În afară de echipa care o vedeți, în stânga și la dreapta, sunt și alții care nu sunt la această masă care muncesc aproape zi și noapte pentru a ne pregăti nouă terenul pentru această campanie. Nu este o muncă ușoară, este o muncă grea și vreau să le mulțumesc celor care sunt în partea nevăzută a campaniei. Vreau să îi mulțumesc lui Geni (Eugen Ion – n.red.).

Mi-ar fi fost fără foarte greu, fără voi, dar și mai greu, fără Geni aproape. O spun cu toată sinceritatea și știu de ce spun aceste lucruri. Mă refer în mod special la efortul nebun pe care încercăm să-l facem ca să ne facem un fundament sănătos în demersurile noastre electorale pe care le ducem în următoarele două luni și ceva de zile.

Vor urma, prieteni, atacuri. Eu sunt hârșit. La un moment dat mai sare din mine tot ceea ce mi se adresează, ricoșează. Ricoșează pentru că noi știm, cei care suntem aici, știm unde este adevărul. Este de așteptat din partea unora, care sunt în momentul de față în pragul disperării, între ghilimele, să apeleze la toate metodele, ortodoxe și neortodoxe. În mod special la cele neortodoxe. Așa au fost crescuți, așa au fost educați. Prin astfel de lucruri, cred că pot câștiga procente în lupta electorală, mai ales cu noi.
De ce suntem atacați? Pentru că suntem puternici! Oamenii puternici întotdeauna devin țintă, iar voi, aveți în spate sigla PSD, aveți în spate procentele pe care partidul le pune în parcursul dumneavoastră, atât la nivelul județului Tulcea, cât și în plan național. Suntem socotiți, așa cum pe bună dreptate și suntem, partidul cel mai mare. Partidul care, cu toate zicerile unora sau altora, a ținut România pe un drum fără întoarcere și mă refer la cel către NATO, către Uniunea Europeană și către o dezvoltare, spun eu, sustenabilă și sănătoasă.

Va trebui să încercați să vă imunizați, să veniți să ne spuneți, așa cum s-a întâmplat și ieri, și alaltăieri. Vor fi atacuri și amenințări din toate părțile. Încercați să ne aduceți la cunoștință și să înțelegeți că nu există ceva care nu poate fi adus la legalitate și la normalitate. Va fi o perioadă în care trebuie să ne consumăm energia nu numai în a lămuri cetățeanul sau a explica cetățeanului de ce noi și nu ei.

Va trebui să ne luptăm și cu acea parte nevăzută, care nu este deloc frumoasă. Dar dacă suntem tari, puternici și avem sânge de câștigătorii, noi n-avem cum să pierdem și n-are cum să se întâmple altfel decât ne dorim noi. Dacă suntem dedicați ideii noastre, da, vom câștiga. Și vom câștiga categoric, pentru că din toate datele, pe care nu le putem face publice, doar dacă greșim nu câștigăm.

Da, eu am curaj și noi avem curaj să stăm în fața oricui, în fața oricăror întrebări, pentru că nu ne este teamă de a răspunde de ceea ce am făcut noi din punct de vedere al administrației județene.

Da, s-a muncit, s-a muncit pe brânci. O spune un om care știe. Dumneavoastră ați făcut parte din această echipă și fiecare dintre noi, cei care am exercitat o funcție din administrație, a încercat să dea tot ceea ce are mai bun pentru comuna pe care o păstorește.

De aceea stimați colegi, în încheiere nu avem decât un singur gând: victorie, unitate și să vă dea Dumnezeu multă sănătate”, a concluzionat Horia Teodorescu, Președinte al Organizației Județene a Partidului Social Democrat.

Lista candidaților la primăriile din județ:

1.Bălan Maria – candidat primar Sulina

2. Chiţu Radu – candidat primar Isaccea

3. Duţu Mihai – candidat primar Măcin

4. Saragea Cătălin – candidat primar Babadag

5. Marşavela Mugurel – primar Baia

6. Culina Mihai – primar Beidaud

7. Tipirigan Dumitru – primar Beştepe

8. Pocora Antonel – candidat primar C.A. Rosetti

9. Panfil Gheorghe – primar Carcaliu

10. Dan Viorel – candidat primar Casimcea

11. Stan Dumitru – primar Ceamurlia de Jos

12. Cernega Tudor – primar Ceatalchioi

13. Şopu Petre – primar Cerna

14. Ciauş Timur Alexandru – primar Chilia Veche

15. Rahău Silviu Florin – primar Crişan,

16. Corcodel Dănuț candidat primar Dăeni

17. Munteanu Valentin – primar Dorobanți

18. Naiman Marian – primar Frecătei

19. Trişcă lonel, candidat primar Grindu

20. Caludi Doru – candidat primar Hamcearca

21. Taifas Marian – primar Horia

22. Chiriță Viorel – candidat primar I.C. Brătianu

23. Rizu Stere – candidat primar lzvoarele

24. Chirnoagă Mădălin – candidat primar Jijila

25. lon Eugen – primar Jurilovca

26. lorga Aurel – primar Luncaviţa

27. Şerpescu lon – primar Mahmudia

28. Asofronie Carmen – candidat primar Maliuc

29. Răducan Tănase – primar Mihai Bravu

30. Alexe Anastase – primar Mihail Kogălniceanu

31. Ignat Alexandru – candidat primar Murighiol

32. Adnone Tanţa Liliana – candidat primar Nalbant

33. Sechila Florin – primar Niculiţel

34. Radu Cătălin – candidat primar Nufăru

35. Tănase lon – primar Ostrov

36. Pocora Dumitru – primar Pardina

37. Matei Eugen – primar Peceneaga

38. Finoghen Vitali Cristian – primar Sarichioi

39. Sidorencu Valentin – primar Sfântu Gheorghe

40. Ciornei Grigore – candidat primar Slava Cercheză

41. Mărculescu Vasile Petrică – primar Smârdan

42. Visterneanu Elena – candidat primar Somova

43. Ciobanu Marian Laurenţiu – primar Topolog

44. Bălan Stelian – candidat primar Turcoaia

45. Gherghişan George Laurenţiu – candidat primar Văcăreni

46. Lenţa Maria – primar Valea Nucarilor

47. Barac Adriana – candidat primar Valea TeilorClick to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top