Politic

Bola: Un nou an școlar începe astăzi fără transport pentru elevi!

În opinia deputatului Forța Dreptei de Constanța, Bogdan Bola, și acest an școlar va fi unul trist pentru elevii din România.

“Un nou an școlar începe astăzi fără transport pentru elevi! Din păcate, Un sistem educațional profund disfuncțional, cu manuale vechi, programe neactualizate, fără burse pentru pentru elevi și iată, din nou, fără transport pentru elevi”, spune Bola.

În continuare deputatul Forța Dreptei spune și de ce anume are această opinie:

“Să vă explic de ce…

Incompetenta ministră a Educației Ligia Deca a acceptat modificarea noii legi a învățământului în Parlament într-un mod absolut dezastruos. Deși am formulat amendamente care să clarifice sursa de finanțare și modalitatea de acordare a gratuității pentru transportul elevilor, acestea au fost respinse de majoritatea toxică PSD PNL UDMR.

Legile au fost promulgate și au intrat în vigoare, așa cum și-a dorit El Însuși, Klaus Iohannis. Doar ca au fost legi proaste, drept urmare deja a început Guvernul să le modifice prin ordonanțe de urgență. Pentru transportul elevilor, Guvernul a aprobat săptămâna trecută o hotărâre obosită care nu face decât să blocheze asigurarea transportului pentru elevi.

Deși legea spune că toți elevii trebuie să aiba transport gratuit, și local și județean, Ministerul Educației nu clarifică sursa de finanțare pentru transportul județean, iar acordarea gratuității este la bunul plac al operatorului de transport.

De ce nu vor acorda operatorii de transport gratuitate elevilor? Pentru că nu vor fi plătiți. S-a mai întâmplat asta în anul 2020, iar operatorii au sistat gratuitatea.

Ce vor face elevii? Asta trebuie să răspundă „ministra” educației”.

În același ton al discuției Bola a afirmat că a depus deja o inițiativă legislativă săptămâna trecută pentru corectarea legii învățământului preuniversitar.

“Am solicitat chiar și procedură de urgență, însă credeți că este educația o urgență pentru Freddy, Ciolacu, PNL și PSD? Ca de fiecare dată, vă voi ține la curent cu toate demersurile pe care le voi întreprinde în acest sens…”, a conchis Bogdan Bola.

(Sursa foto – Facebook/Bogdan Bola)

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top