Actualitate

Ziua Comunei Ceamurlia de Jos, sărbătorită pe 14 octombrie

În noul context de desfășurare a evenimentelor, cauzat de pandemia de COVID-19, pe 14 octombrie, de sărbătoarea Cuvioasei Parascheva, comunitatea din Ceamurlia de Jos a sărbătorit Ziua Comunei.

„Începând cu ora 16.00, sunteți așteptați pe stadionul din comuna Ceamurlia de Jos pentru a ne bucura împreună de dansurile tradiționale, cântecele populare și armonia folclorului romanesc”, așa a sunat invitația lansată de administrația locală la care au răspuns sute de oameni.

„Mă bucur că ne reîntâlnim într-un asemenea cadru. Așteptările dumneavoastră sunt mari și sper ca toate promisiunile administrației locale să se realizeze”, a spus primarul Dumitru Stan în fața locuitorilor.

Pe scena amplasată pe stadionul din comună a urcat și administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani.  „Vă transmit salutul domnului președinte al Consiliului Județean Horia Teodorescu și țin să felicit întreaga echipă de la Primăria Ceamurlia de Jos pentru că ține în viață această sărbătoare – Ziua Comunei. Deși trecem prin momente dificile, reușim să ne amintim că zâmbim, că dansă, cântăm, că trăim”, a spus acesta.

Desfășurarea evenimentului s-a făcut cu respectarea legilor în vigoare și a hotărârilor cu privire la combaterea răspândirii COVID-19. Organizarea evenimentului de către Consiliul Local și Primăria Comunei Ceamurlia de Jos nu a implicat financiar bugetul local.

Pe scenă au urcat nume consacrate, precum Angelica Flutur, Gelu Voicu, Silvia Riciu și Nicușor Ioniță, Bianca Rotaru, Adelina Poenaru, Andra Ghena, Ansamblul Folcloric „Baladele Deltei” Tulcea, Ansamblurile Folclorice locale „Golovița” și Dobrogeanca și Ansamblul de dansuri bulgărești „Asiga”. Seara s-a terminat cu un foc de artificii. 

Cuvioasa Parascheva este și hramul bisericii din localitatea Ceamurlia de Jos, un motiv suplimentar ca ziua de 14 octombrie să fie sărbătoarea întregii comune.

Localitatea Ceamurlia de Jos este situată la aproximativ 60 de kilometri depărate de municipiul Tulcea. Din comună face parte și satul Lunca. Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei Ceamurlia de Jos se ridică la 2.163 de locuitori.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top