Actualitate

Proiectul „Tuzla Smart Living 2021-2025”, dedicat copiilor, tinerilor și vârstnicilor, a fost lansat

Centrul pentru Tineret ”Ion Creangă” Tuzla implementează proiectul „Tuzla Smart Living 2021-2025”, un proiect inițiat și coordonat de instituția de cultură din localitate, prin compartimentul de specialitate Cultură, Sport, Religie și Activități pentru Tineret din cadrul Primăriei Tuzla.

Proiectul cuprinde trei componente: copii, tineri, vârstnici. „Administrația Copiilor – Viitorul începe acum”, prima componentă, se dorește un proiect de educare a copiilor, privind implicarea cetățenească și democrația participativă. În cadrul Centrului, copiii (aproximativ 70 de elevi cu vârsta 9-14 ani) vor putea participa la cercuri de matematică și de Limba și Literatura Română.

”Vom introduce în managementul proiectului Abecedarul scrierii de proiecte, ce va cuprinde un curs de inițiere Scriere și management de proiect, având drept scop familiarizarea tinerilor cu întreg procesul de derulare a unui proiect finanțat de Uniunea Europeană”, spune Aurelian Georgescu – directorul compartimentul de specialitate Cultură, Sport, Religie și Activități pentru Tineret din cadrul Primăriei Tuzla.

În programul dedicat tinerilor (15-20 de ani), aceștia vor putea participa la activități sportive și de recreere, precum: „Să cunoaștem Dobrogea”, „Duelul Amical al Centrelor de Tineret”.

Pentru vârstnici, „Tuzla Smart Living 2021-2025” are ca scop implicarea lor în viața comunității. „Tuzla este o comună în plină dezvoltare, o localitate plină de resurse naturale, cu copiii și tineri frumoși și deștepți. Mă gândesc ca, anul viitor, să iau legătura cu cât mai mulți primari din județ, pentru a le propune un parteneriat prin care, copiii și tineri din alte zone, cu rezultate foarte bune la învățătură, dar cu posibilități materiale reduse, să fie găzduiți, gratuit, la noi. Sunt copii în satele din jurul Tuzlei care nu au văzut, niciodată, marea, deși locuiesc la doi pași de ea! Cred că este un program care va avea toată susținerea primarilor și consiliilor locale, ce vor adera la el“, spune Reșit Taner, primarul Comunei Tuzla.

Proiectul „Tuzla Smart Living 2021-2025” a fost lansat în prezența primarului comunei Tuzla, Reșit Taner, directorului compartimentul de specialitate Cultură, Sport, Religie și Activități pentru Tineret din cadrul primăriei comunei, Aurelian Georgescu, a custodelui Centrului pentru Tineret ”Ion Creangă”, Maria Pascal,  a coordonatorului de proiecte, Anca Frâncu, și a reprezentantului Serviciului Județean Anticorupție Constanța, Marian Țuțuianu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top