Actualitate

Școala Germană din Cobadin va intra în renovare

Corpul C2 al Școlii Germane din Cobadin, județul Constanța, va fi renovat grație unui proiect implementat de Primăria Cobadin, finanțat prin Planul național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Valul renovării.

În acest sens, administrația locală a achiziționat servicii de proiectare faza DTAC/PT/DE/CS, asistență tehnică din partea proiectantului si execuție lucrări pentru obiectivul de investiție: „Renovarea integrată a clădirii publice Corp C2- Şcoala Germană din localitatea Cobadin”.

Lucrările care fac obiectul contractului sunt: Renovarea integrată a clădirii publice Corp C2- Şcoala Germană din localitatea Cobadin; consolidare seismica și renovare energetică moderată. Aria desfășurată a clădirii este de 565 mp.

Firmele care au câștigat contractul sunt: Sigeco Tecnis, B.A.L.C. Proiect Construct Design SRL și compania italiană Siar. Valoarea totală a achiziției se ridică la suma de 2.211.429,86 de lei.

Şcoala Germană din Cobadin a fost construită în perioada 1883-1885 pentru colonia germană care a locuit în Cobadin până în 1941. Ea are 2 săli de clasă, 1 sală de sport, 1 cabinet limba turcă, 1 cabinet psihologic, arhiva şi un spaţiu închiriat.

Şcoala tătară din Cobadin a fost construită în 1956 pentru minoritatea turcă şi tătară din Cobadin, are trei săli de clasă şi spaţiu de depozitare.

Şcoala română din Cobadin a fost construită în perioada 1902-1936, are 4 săli de clasă destinate învățământului primar.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top