Actualitate

Primăria Comana dorește implementarea unui nou proiect finanțat prin PNRR

Pe ordinea de zi a ședinței din septembrie a Consiliului Local al comunei Comana (județul Constanța) a figurat și proiectul de hotărâre pentru implementarea și depunerea proiectului ” Înființarea și dotarea sistemelor integrate de colectare și valorificare a gunoiului de grajd, Comuna Comana, Județul Constanța” în vederea finanțării acestuia prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Tranziția verde, Componenta C3 – Managementul deșeurilor, Investiția I2. Dezvoltarea infrastructurii pentru  managementul gunoiului de grajd și al altor deșeuri agricole compostabile, Subinvestiția I2. A-B Sisteme integrate de colectare și valorificare a gunoiului de grajd apelul de proiecte PNRR/2023/C3/2/I.2.A-B.

Prin intermediul acestei investiții sunt vizate activități/acțiuni specifice înființării și dotării sistemelor integrate de colectare și valorificare a gunoiului de grajd, precum și activități destinate modernizării sistemelor comunale integrate pentru comunitățile care dețin deja o platformă destinată colectării gunoiului de grajd. 

Obiectivul programului constă în gestionarea sustenabilă a biodeșeurilor agricole, în special a celor provenite din activitățile zootehnice, prin creșterea gradului de valorificare a acestora în vederea reducerii poluării cu nitrați.

Pentru acest proiect, UAT Comana poate obține până la un milion de euro finanțare nerambursabilă prin PNRR, iar contribuția de la bugetul local va fi zero.

Un sistem integrat tipic de colectare și valorificare a gunoiului de grajd este compus din următoarele elemente: platforma comunală, pltaforme individuale pentru fermierii mici și mijlocii și echipamente pentru gestionarea compostului (încărcător frontal, tractor, remorcă, mașină de împrăștiat gunoiul de grajd, cisterna vidanjă etc.).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top