Actualitate

Proiect European: Trei terenuri degradate din Eforie Sud vor fi redate locuitorilor

Un proiect deosebit de important pentru locuitorii și vizitatorii stațiunii Eforie Sud este cel prin care trei terenuri degradate vor fi reamenajate și redate publicului. Proiectul vizează trei terenuri din Eforie Sud și două din Eforie Nord.

La finalul lunii iulie a fost atribuit contractul privind servicii de proiectare şi execuție lucrări de construcții, pentru proiectul „Reconversia terenurilor degradate pentru folosul cetățenilor din orașul Eforie”. Prin investiția propusă se va interveni asupra următoarelor cinci terenuri degradate:

Teren amplasat pe strada Pescarilor numărul 51, stațiunea Eforie Sud, în suprafață de 9.942 mp

Teren amplasat pe strada Albatrosului, stațiunea Eforie Sud, în suprafață de 1.184 mp

Teren amplasat pe strada Siretului, stațiunea Eforie Sud, în suprafață de 2.162 mp

Teren amplasat pe bulevardul Republicii, situat în stațiunea Eforie Nord, în suprafață de 16.145 mp

Terenul amplasat în zona blocuri strada Traian – strada 23 August, situat în stațiunea Eforie Nord

Contractul de finanțare al acestui proiect a fost semnat la începutul anului cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional și cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud – Est, în calitate de Organism Intermediar.

Proiectul va fi implementat prin intermediul unei finanțări nerambursabile acordate prin Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5: „Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural”, Prioritatea de Investiții 5.2 – „Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării masurilor de reducere a zgomotului”.

Obiectivul general al proiectului vizează reconversia a cinci terenuri degradate de pe raza teritorială a Orașului Eforie în scopul reducerii poluării aerului, promovării măsurilor de reducere a zgomotului, a revitalizării zonelor urbane prin transformarea lor în zone de agrement și petrecere a timpului liber pentru comunitate.

Obiectivul general al proiectului răspunde Obiectivului specific al priorității de investiție POR 5.2 – prin reconversia și defuncționalizarea a 5 terenuri neutilizate din mediul urban, aflate in proprietatea privată a UAT Orașul Eforie, cu o suprafață individuală de peste 1000 mp și transformarea lor în zone de agrement cu acces liber pentru comunitate în vederea revitalizării zonelor urbane aflate în stare de degradare si neutilizare și a creșterii suprafețelor verzi, concomitent cu îmbunătățirea aspectului estetic al orașului.

Valoarea totală a proiectului este de 21.822.415,48 lei, din care finanțarea nerambursabilă acordată din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 18.311.606,94 lei, iar valoarea nerambursabilă acordată de la bugetul național este de 2.800.598,69 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 65 de luni, respectiv de la 21.09.2016 până la 31.01.2022

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top