Actualitate

Eforie Sud va avea o nouă parcare, stație de transport modernă și pistă de biciclete

Primarul orașului Eforie a anunțat noi investiții în modernizarea celor două stațiuni Eforie Sud și Eforie Nord.

Este vorba despre proiectul „Înființarea Sistemului de Transport Public de Călători cu material rulant ecologic, inclusiv infrastructura de parcare și facilități pentru bicicliști în cadrul coridorului de mobilitate urbană creat”.

UAT Oraș Eforie împreună cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est – în calitate de lider – vor derula  acest proiect depus pentru pregătirea documentației.

În momentul de față, UAT Oraș Eforie derulează în platforma SEAP licitația pentru întocmirea documentației tehnice aferente investițiilor în parcare Eforie Sud situată în perimetul străzilor: Nicolae Bălcescu/ Nord, Progresului/ Vest, bulevardul Soarelui /Sud și Liceul Teoretic Carmen Sylva/ Est.

Tot aceeași licitație se referă și la investiția în parcare Eforie Nord situată în perimetrul: strada Dorobanților/ Nord, teren comuna Agigea/ Vest, teren Oraș Eforie/ Est.

De asemenea, proiectul vizează și realizarea de stații moderne de transport public (2), amplasate după cum urmează:

  • ST1 în zona parcării înființate în Eforie Sud – strada Progresului;
  • ST2 în zona parcării înființate în Eforie Nord – strada Dorobanților;

Vor fi realizate și lucrări pentru extinderea traseelor de biciclete pe străzile: Progresului – Eforie Sud, Dorobanților – Eforie Nord și va fi reabilitată parțial strada Progresului – între intersecția cu strada Nicolae Bălcescu, până la intrarea în zona de parcare Eforie Sud (intersecție cu strada Nicolae Titulescu).

Bugetul eligibil estimat al investiției este de 14.405.500 euro fără TVA.

„Fiecare nouă investiție ne apropie de ceea ce dorim toți: Eforie, orașul în care ne place să trăim”, spune primarul Robert Șerban.

Actualitate

To Top