Actualitate

Care este stadiul lucrărilor la modernizarea falezei din Eforie Sud

Faleza din Eforie Sud se schimbă la față în fiecare zi, pe măsură ce lucrările de modernizare avansează. Astfel, strada, trotuarele, iluminatul public sunt în mare parte la standarde europene, iar turiștii care vor veni în vara anului 2021 vor fi plăcut surprinși de noua înfățișare a zonei.

Și în luna decembrie au continuat lucrările la proiectul de modernizare a falezei din stațiunea Eforie Sud, unul dintre proiectele importante implementate de Primăria orașului Eforie. În total, prin Programul Operațional Regional Axa 7.1 SUERD, vor fi investite fonduri de 22.568.009,05 lei, dintre care 2,9 milioane de lei de la bugetul local.

Potrivit proiectului, întreaga zonă de promenadă va fi complet refăcută. Vor fi amenajate spații verzi, fântâni arteziene şi piste de biciclete. De asemenea, va fi montat mobilier stradal modern, astfel încât zona să devină o atracție pentru turiştii care doresc să admire marea atât pe timpul verii, cât şi în extrasezon. 

Faleza din stațiunea Eforie sud este una dintre cele mai frumoase de pe tot litoralul românesc. Fiind un loc de veritabil belvedere, faleza este situată la câțiva metri deasupra plajei, accesul turiștilor la nisip și mare făcându-se prin intermediul scărilor.

Implementarea proiectului de modernizare și reabilitare a infrastructurii conexe de utilitate publică are scopul „creșterii competitivității destinațiilor turistice în stațiunea Eforie Sud.”

Printr-un astfel de proiect, administrația locală speră ca numărul turiștilor să crească cu peste 20%, într-o perioadă de cinci ani de la data finalizării lucrărilor de modernizare.

Actualitate

To Top