Actualitate

Primăria Corbu, eforturi pentru introducerea rețelei de gaze naturale în comună

Introducerea rețelei de gaze naturale în comuna Corbu este un deziderat mai vechi al administrației condusă de primarul Marian Gălbinașu. De aceea, Consiliul Local a aprobat, în ședință ordinară, actualizarea indicatorilor tehnico-economici, faza Studiu de Fezabilitate, pentru obiectivul „Înființare sistem de distribuție gaze naturale în localitățile Corbu și Vadu”.

Conform documentului, rețeaua de distribuție gaze naturale va alimenta un număr de 3.041 de imobile individuale (dintre care 520 sunt lotizări în perspectivă), 12 agenți economici și 15 instituții publice.

În cazul rețelei interne de distribuție a gazului din localitățile Corbu și Vadu, vecinătățile sunt date de terenuri proprietate privată a localnicilor, construcții, locuințe, iar tronsonul de conductă din extravilan, se învecinează de-o parte și de altă cu terenuri agricole, iar pe o lungime de aproximativ 500 de metri cu pădurea Vadu. Conducta va fi amplasată pe partea dreaptă a sensului de mers Corbu-Vadu, în proporție de 89,5 %, restul traseului fiind poziționat pe partea opusă (stânga), pe o porțiune de 750 de metri, până la intrarea în localitatea Vadu.

Concret, proiectul constă în construirea unei rețele de distribuție gaze naturale în localitățile Corbu și Vadu formată din tronsoane de țeava din polietilenă PE 100, având diametre între 40 și 200 mm, presiune între 2 și 6 bari în montaj subteran, iar pentru montaj suprateran, acolo unde situația o impune, se vor folosi conducte din OL.

Adâncimea de pozare este de 1,2-1,5 metri, iar distanța față de drum la care va fi amplasată este de 1,5 -2 metri. Obiectivul general urmărit este dezvoltarea și modernizarea spațiului rural, cu implicații directe asupra investițiilor locale, a industriei, turismului și confortului populației.

Administrația locală Corbu susține că un astfel de proiect este necesar deoarece, în prezent, localitățile Corbu și Vadu nu beneficiază de rețea de gaze naturale, astfel încât prin realizarea proiectului se oferă locuitorilor o alternativă la actualele soluții de încălzire.

„Realizarea rețelei de distribuție gaze naturale în cele două localități prezintă avantaje economice și din punct de vedere al protecției mediului: îmbunătățirea calității vieții prin ridicarea nivelului de confort al localnicilor; reducerea gradului de poluare a mediului prin folosirea sistemului de încălzire în condensare; reducerea cheltuielilor pentru încălzire și preparare hrană”, se arată în Studiul de Fezabilitate (SF).

Alimentarea cu gaze naturale a localității Corbu se va realiza printr-un racord de înaltă presiune la SNT din rețeaua de transport existența la ieșirea din comună Corbu în direcția Năvodari (conductă Midia-Lumina, conductă aflată în patrimoniul OMV Petrom și în operarea TRANSGAZ SA), cu realizarea unei Stații de Reglare Măsurare Predare (SRM) amplasată la capătul străzii Zorilor și o rețea de distribuție de medie presiune pentru localitatea Corbu.

Alimentarea cu gaze naturale a localității Vadu se va realiza prin extinderea rețelei de distribuție din comună Corbu în lungul DC 83, fiind astfel amplasată în intravilanul și extravilanul localității și se va executa din conducte de polietilenă de înaltă densitate PE 100 SDR 11; rețeaua de distribuție pentru alimentarea localității va avea diametrele cuprinse între Dn 40mm și Dn 160 mm.

„Menționam faptul că în vederea evitării suprapunerii traseului conductei cu Rezervația Biosferei Delta Dunării, se realizează o subtraversare a DC 83, de pe partea dreaptă a drumului Corbu-Vadu, pe partea stânga, în dreptul Pădurii Vadu. Subtraversarea se realizează prin foraj orizontal dirijat cu conductă din PEHD 100 SDR, în tub de protecție din țeava OL izolată”, se arată în document.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top