Actualitate

Început de an școlar în comuna Saraiu. „Educația este importantă în dezvoltarea și evoluția localității”

Rezultatele investițiilor în educație se văd în comuna Saraiu. De aceea, și primul sunet de clopoțel din anul școlar 2019/2020 i-a prins pe cei mici, alături de părinți și dascăli, cu zâmbetul pe buze și cu multe speranțe și vise.

„Începutul unui an școlar înseamnă, pentru fiecare dintre noi, un nou început. Pentru unii, începutul unui drum în viață, pentru alții, amintiri frumoase și bucuria unei copilării de neuitat”, spune Dorinela Irimia, primarul Comunei Saraiu, omul care a pus pe agenda administrației locale, pe primul plan, investiția în educație.

La deschiderea noului an școlar, comunitatea din Saraiu a primit oaspeți de seamă: Marius Horia Țuțuianu – președintele Consiliului Județean Constanța, Dumitru Jeacă – prefectul județului Constanța, senatorul Nicolae Moga și alții.

„Educația este foarte importantă în dezvoltarea și evoluția localității noastre și a României . Am inaugurat sala de educație fizică școlară, investiție realizată prin Compania Națională de Investiții. Festivitățile de început de an școlar sunt emoționante pentru toți și doresc tuturor elevilor, profesorilor cât și părinților mult succes și rezultate cât mai bune la învățătură”, adaugă primarul, Dorinela Irimia.

Pe lângă inaugurarea obiectivului Sală de Educație Fizică, un loc de care se vor bucura toți școlarii comunei, administrația locală a pregătit și ghiozdane complet echipate pentru elevii comunității.

Ghiozdanele, de o calitate deosebită, au venit la pachet și cu penare, acuarele, caiete, blocuri de desen, cărți și creioane de colorat, bineînțeles, diferențiate în funcție de vârstă: grădiniță, clasele 0 – IV și V – VIII. Ghiozdanul pentru grădiniță cuprindea cărți și creioane de colorat, culori cerate, batoane din plastilină și numărătoare. Cel pentru clasele 0-IV a avut în interior un bloc de desen, cinci caiete dictando, cinci caiete de matematică, acuarele, penar complet echipat cu stilou, creioane, carioci, riglă și radieră, iar cel pentru clasele V-VIII caiete de română, de matematică, penar și trusă de geometrie.

Dacă în primăvara acestui an, Dorinela Irimia anunța locuitorii comunei Saraiu că proiectul ei „de suflet”, o sală de sport multifuncțională, prinde contur, pe 9 septembrie, edilul a tăiat panglica acestui proiect ambițios și necesar pentru elevi.

„Orele de educație fizică se desfășurau până acum în incinta unei clase dotată ca și sală de educație școlară, însă neavând și neîndeplinind normele ce se impun pentru desfășurarea acestor activități. Pe 9 septembrie am vrut să le facem o surpriză copiilor și am făcut recepția lucrării. E un obiectiv important pentru comunitatea Saraiu, cât și pentru sufletul acestor bobocei, pentru copiii din familia Saraiu”, spune Dorinela Irimia.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top