Actualitate

„Sărbătoarea Tradițiilor și Meșteșugurilor Dobrogene”- debutul primei ediții la Constanța

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, alături de Dumitru Mergeani, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, au fost prezenți astăzi, la deschiderea oficială a “Sărbătorii Tradițiilor și Meșteșugurilor Dobrogene”. Evenimentul, aflat la prima ediție, este organizat de către Consiliul Județean Constanța în parteneriat cu Consiliul Județean Tulcea, prin Centrul Cultural Județean “Teodor T. Burada” Constanța, în perioada 19 septembrie – 22 septembrie 2019.

În cadrul evenimentului constănțenii se vor putea bucura de diverse activități culturale care au ca scop readucerea în prim plan a valorilor și tradițiilor populare. Prelucrarea lemnului și a pieilor, arta ceramicii și cea gastronomică sunt doar câteva din îndeletnicirile practicate pe aceste meleaguri, încă de pe vremea strămoșilor noștrii.

“Sărbătoarea Tradițiilor și Meșteșugurilor Dobrogene își propune să reînvie, în memoria constănțenilor, tradițiile, obiceiurile și valorile culturale dobrogene care stau la baza societății în care trăim astăzi. Astfel, în fiecare zi vor fi organizate pe lângă ateliere de pielărie și de obiecte din lemn din perioada romanilor și până în zilele noastre și ateliere de țesut, de torsul lânii și de cusut, dar și demonstrații culinare din bucătăria dobrogeană. Vom avea expuse și două cuptoare autentice, un cuptor de pâine realizat de către meșterii populari din Canlia și unul destinat arderii vaselor din lut, realizat de Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”. De asemenea, multiplu campion național și internațional la caiac-canoe Ivan Patzaichin, va organiza demonstrații de construit canotci și plimbări pe lacul Tăbăcăriei, cu aceste bărci tradiționale. Vă aștept, în număr cât mai mare, să ne bucurăm împreună de toate atracțiile oferite de această minunată sărbătoare” – a declarat Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Totodată, cei care vor veni la acest eveniment vor putea achiziționa de la cei aproximativ 50 de producători prezenți diverse produse tradiționale românești. De asemenea, constănțenii se vor putea bucura și de prezența cramelor de la care vor putea cumpăra cele mai alese sortimente  de vinuri din soiuri nobile, precum și tradiționalul must.

Evenimentul este organizat la Pavilionul Expozițional Constanța, iar atelierele organizate vor fi însoțite de un divers program artistic, pregătit special pentru aceste zile. Astfel, fiecare seară va fi încheiată de programe artistice susținute de ansambluri folclorice și de trupe și artiști recunoscuți la nivel național.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top