Actualitate

Primăria Cobadin vrea să implementeze un nou proiect pentru modernizarea localității Negrești

Consiliul Local al comunei Cobadin a aprobat recent cererea de finanțare revizuită şi depunerea acesteia în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru obiectivul de investiție „Sisteme individuale adecvate (SIA) de colectare și epurare a apelor uzate şi sistemul de distribuție a alimentării cu apă în localitatea Negrești, comuna Cobadin, judeţul Constanţa”.

Totodată, consilierii locali au aprobat și devizul general integrat estimativ revizuit pentru obiectivul de investiție menționat.

Conform documentelor, valoarea totală a investiției este de 12.960.064,56, dintre care 760.372,22 de lei vor fi alocați de la bugetul local

Detalii tehnice pentru alimentarea cu apă și stații de tratare a apei:

  • Lungime rețea de distribuție: 7.210 metri;
  • Număr locuitori deserviți (beneficiari direcți): 588;
  • Sursa de apă: existentă;
  • Rezervor de înmagazinare: nou;
  • Stație de tratare a apei: nouă.
  • Detalii tehnice pentru sisteme de canalizare și stații de epurare a apelor uzate:
  • Tip rețea: ape uzate;
  • Lungime rețea de canalizare (colectare): – metri; 155 bazine vidanjabile
  • Număr locuitori echivalenți (beneficiari direcți): 588;
  • Stație de epurare: existentă (nu face obiectul proiectului).

Art. 3.1 al Directivei 91/271/CEE privind epurarea apelor uzate urbane menționează că “atunci când instalarea unui sistem de colectare a apelor uzate nu se justifică, fie pentru că nu produce beneficii pentru mediu, fie pentru că necesită costuri ridicate, se utilizează sisteme individuale sau alte sisteme adecvate care să asigure același nivel de protecție al mediului”.

Astfel, sistemele individuale adecvate de colectare a apelor uzate recomandate de ghidurile Comisiei Europene sunt în principal bazine de colectare sau alte tipuri de containere, care sunt impermeabile, iar apele uzate sunt colectate prin vidanjare si transportate în mod regulat la o rețea de canalizare sau o stație de epurare.

În acest sens, în România sunt acceptate doar bazinele etanș vidanjabile și nu fosele septice cu scurgere subterană sau gropile și puțurile absorbante. Această cerință europeană a fost transpusă în legislația națională în HG nr. 188/2005.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top