Actualitate

Consiliul local al comunei Comana a actualizat indicatorii tehnico-economici pentru două proiecte importante

Consiliul local al comunei Comana, județul Constanța, a fost convocat recent de către primarul Ion Adam, iar pe ordinea de zi, printre altele, au figurat și două proiecte privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru două investiții aflate pe agenda primăriei.

Astfel, primul proiect de hotărâre a privit aprobarea indicatorilor tehnico-economici actualizați și a devizului general actualizat pentru obiectivul de investiții ”Asfaltare străzi Comana, Tătaru și Pelinu etapa I”, aprobat pentru finanțare prin Programul național de investiții ”Anghel Saligny”, precum și a sumei reprezentând categoriile de cheltuieli finanțate de la bugetul local pentru realizarea obiectivului.

Vă reamintim că în anul 2022, Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat cererea de finanțare depusă de Primăria Comana pentru asfaltarea unor străzi din localitățile Comana, Tătaru și Pelinu. Astfel, echipa coordonată de primarul Ion Adam a primit suma de 7.500.000,00 lei.

Tronsoanele de drumuri comunale proiectate pentru asfaltare și care fac obiectul acestei documentații  sunt amplasate pe teritoriu administrativ al comunei Comana în intravilanul și extravilanul localităților Comana, Pelinu și Tătaru, situate în zona de centru. Suprafața de teren ocupată definitiv de obiectiv este de 49305.00 mp și constituie domeniul public al comunei Comana și reprezintă drumuri comunale cu îmbrăcăminte asfaltică și pietruire.

Drumuri comunale proiectate pentru modernizare sunt: DC 10 are traseul începând de la limita intravilanului localității Tătaru km 11+870, se desfășoară spre vest în extravilanul comunei până la intrarea în localitatea Comana și apoi străbate intravilanul localității Comana spre vest până la ieșirea din localitate la km 16+078.28, cu lungimea de 4208.28 m; DC 13 are traseul începând de la limita extravilanului UAT Comana la km 0+180 (originea este din DN 38), se desfășoară spre est până la limita extravilanului UAT Comana, intrare în localitatea Pelinu la km 1+080.00, cu lungimea de 900 m.

Al doilea proiect de hotărâre a privit aprobarea indicatorilor tehnico-economici actualizați și a devizului general actualizat pentru obiectivul de investiții ”Consolidare și reabilitare energetică Școala Generală cu clasele I-VIII „NEGIP HAGI FAZAL” sat Tătaru, comuna Comana”, aprobat pentru finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență, precum și a sumei reprezentând categoriile de cheltuieli finanțate de la bugetul local pentru realizarea obiectivului.

Valoarea totală a proiectului este de 2.841.370,63 lei cu TVA, iar termenul de finalizare al lucrărilor este luna decembrie 2025.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top