Actualitate

Cernavodă: modernizarea trotuarelor de pe DJ 223C și prelungirea acestuia, în linie dreaptă

Primăria Orașului Cernavodă a ajuns la etapa de achiziție a lucrărilor de execuție a obiectivului de modernizare a trotuarelor de pe DJ 223C și prelungirea acestuia: străzile Medgidiei și Canalului. Durata de realizare a investiției este de maximum șase luni.

Etapa este parte din contractul de finanțare pentru obiectivul de investiții „Modernizare trotuare drum judeţean DJ 223C şi prelungirea acestuia ȋn oraşul Cernavodă, judeţul Constanţa – străzile Medgidiei şi Canalului“, aprobat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny“, contract de finanțare semnat de primarul Liviu Cristian Negoiță, la începutul lunii iulie a.c.

Suprafața totală destinată lucrărilor de amenajare a trotuarelor de pe cele două străzi este de 6.975 de metri pătrați și sunt amplasate în zona centru -est a orașului. Valoarea totală a acestei investiții este de 6,467,542.42 lei TVA inclus, din care 5,498,049.81 lei este suma finanțată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației iar diferența de 969,492.61lei este finanțată de la bugetul local.

Încă din februarie 2022, Consiliul Local Cernavodă a adoptat o Hotărâre privind aprobarea cererii de finanțare şi a devizului general estimativ pentru obiectivul de investiții „Modernizare trotuare drum judeţean DJ 223C şi prelungirea acestuia ȋn Oraşul Cernavodă, judeţul Constanţa-străzile Medgidiei şi Canalului”.

Prin acest proiect se va prelungi drumul județean DJ 223C în intravilanul orașului Cernavodă pe străzile Medgidiei (între străzile Seimeni și limita orașului) și Canalului (între străzile Medgidiei și Drumul de Centură).

Pentru a se putea implementa acest proiect, administrația locală a făcut demersuri pentru a prelua în administrare trei tronsoane din drumul județean 223C, pe o perioadă determinată, până la finalizarea obiectivului de investiții ”Modernizare trotuare drum județean 223C și prelungirea acestuia în Orașul Cernavodă, județul Constanța – Străzile Medgidiei și Canalului, respectiv până la semnarea procesului verbal de recepție finală a lucrărilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top