Actualitate

Pas important pentru înființarea rețelei de gaze în comuna Topalu

Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a decis la mijlocul lunii iulie că proiectul: ”Înființare rețea inteligentă de distribuție gaze naturale în comunele Ghindărești, Horia, Topalu, Seimeni”, propus a fi amplasat în județul Constanța, intravilanul și extravilanul comunelor Ghindărești, Horia, Topalu, Seimeni, nu se supune evaluării impactului asupra mediului și nu este necesară parcurgerea celorlalte etape din procedura de evaluare adecvată.

Prin proiect se propune înființarea unei rețele inteligente de distribuție a gazelor naturale în comunele Ghindărești, Topalu, Seimeni, Horia. Printre altele, se va realiza o rețea inteligentă de distribuție gaze naturale cu presiune medie în sistem ramificat pentru U.A.T. Topalu, în continuarea rețelelor de distribuție aparținătoare U.A.T. Horia, Seimeni și Ghindărești, dimensionată corespunzător. Materialul tubular folosit pentru rețele de distribuție gaze naturale presiunea medie este PEHD 100 SDR 11 cu diametrul cuprins între 63 – 200 mm, presiunea între 4,565 – 5 bari L = 31295 m.

Sistemul inteligent de distribuție gaze naturale a fost dezvoltat pentru controlul și monitorizarea de la distanță a echipamentelor din punctele de racordare la magistralele de distribuție gaze naturale. Soluția este flexibilă și modulară, fiind posibilă adaptarea la o gamă extinsă de structuri de distribuție. Sistemul permite citirea informației de stare din locații aflate la distanță și trimiterea de comenzi către o gamă extinsă de echipamente (electrovane de blocare sau descărcare, contacte de stare sau indicare efracție, senzori de gaz, presiune, temperatură etc.) precum și telecitirea contorilor de consum din locațiile respective.

Sistemul inteligent pentru rețeaua de distribuție gaze naturale din comunele Ghindărești, Topalu, Seimeni, Horia, județul Constanța, va fi compus din următoarele echipamente și dispozitive:

Dispozitiv RTU (Remote Terminal Unit) de preluare, stocare date și acționare de la distanță a unor echipamente inteligente din cadrul rețelei de distribuție gaze naturale;

Robineți cu acționare electrică care pot transmite la distanță informații precum debite sau presiuni și care pot fi acționați de la distanță pentru comenzi de închidere sau deschidere;

Aparat de măsură inteligent, care poate transmite la distanță informații precum presiuni, debite, temperaturi sau indecși.

Soluţia tehnică pentru UAT TOPALU

Reţeaua s-a proiectat pentru un debit de Qc=1039 Nmc/h, debit necesar pentru întregul UAT, cu diametre cuprinse între PE Dn 63 mm÷PE Dn 200 mm, astfel încât să se poată prelua prin extindere toţi consumatorii.

Reţeaua se va executa din ţeavă PE100 SDR11, montată îngropat la adâncimea min. 0,4-1,0 m. Cuplarea reţelei de distribuţie gaze naturale medie presiune se va realiza în aval de SRMP proiectat, în sistem ramificat. Conducta se va realiza din 59 de tronsoane. Pe traseul conductei se vor amplasa 7 vane de manevră. Se subtraversează DJ 223 în 2 locații.

Amplasarea conductelor de distribuție gaze naturale se face doar pe domeniul public. Alimentarea cu gaze a UAT Topalu se va realiza din conducta proiectată anterior pentru UAT Horia, astfel încât să preia și consumurile pentru UAT Seimeni.

Suprafață de teren ocupată temporar=18776.8 mp.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top