Actualitate

Investiție deosebită pentru localitatea Mina Altîn-Tepe. Oamenii comunei Stejaru, consultați de primărie cu privire la proiect

Dumitru Enache, primarul comunei Stejaru, județul Tulcea, a invitat toți locuitorii interesați la o dezbatere publică legată de o investiție privată deosebită care vizează satul Mina Altîn-Tepe.

Dezbaterea organizată la Căminul Cultural din Stejaru vizează investiția ce va urma să fie făcută în localitatea Mina Altîn-Tepe, de către firma HYDROSTOR.

Hydrostor este o corporație înregistrată în Ontario, Canada, care a dezvoltat și patentat un sistem 100% regenerabil ce permite stocarea energiei pe termen lung, în caverne sau goluri miniere, sub formă de aer comprimat, și livrarea ei rapid și flexibil sau în bandă – sistemul se numește „Advanced – Compressed Air Energy Storage” (în continuare A-CAES).

Hydrostor urmărește dezvoltarea și construcția unui sistem ACAES in România, în parteneriat cu Statul Român și Transelectrica, in Comuna Stejaru,sat Mina Altin-Tepe.

„Amplasarea sistemului A-CAES la această locație presupune deschiderea și folosirea fostului puț central al minei Altîn-Tepe pentru accesul în subteran al personalului și echipamentelor, la o adâncime de aproximativ 800 m, urmând excavarea în orizontală a unei caverne cu un volum de cel puțin 1 milion m3”, spune primarul Dumitru Enache.

Caverna nou excavată va avea legătura cu suprafața făcută prin 2x puțuri separate noi, de dimensiuni mai mici (sub 2 m in diametru), care vor face legătura între hala compresoarelor respectiv lacul de acumulare, și caverna. Componenta de suprafața a sistemului este reprezentată de hala generatoarelor și compresoarelor, spațiul destinat rezervoarelor de stocare termică, o stație de transformare și un bazin de acumulare cu un volum de aproximativ 10% mai mare ca volumul cavernei subterane. Suprafața de teren, la suprafață, comasată, necesară amplasării elementelor sistemului A-CAES, este de aproximativ 30 hectare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top