Actualitate

Comuna Stejaru, județul Tulcea, proiect important de modernizare a infrastructurii rutiere

Dumitru Enache, primarul comunei Stejaru, a anunțat că, după mai bine de șapte ani, infrastructura rutieră a comunei revine în prim-plan în cadrul unui proiect al cărui contract de finanțare l-a semnat recent. Este vorba despre un proiect important de modernizare a infrastructurii rutiere care, spune edilul, va definitiva infrastructura rutieră a comunei noastre!

„Practic, în 2016 am semnat contractul de asfaltare străzi sat Vasile Alecsandri și acum am semnat contractul care va face și Altân -Tepe o localitate cu toate străzile și aleile asfaltate, așa cum au fost în vremurile când satul era un exemplu de civilizație pentru județul Tulcea”, spune primarul.

Deși comuna Stejaru mai are în implementare încă zece proiecte, iată că cel referitor la drumuri se va materializa abia acum, după mai bine de șapte ani.

„Vă spun cu tristețe că s-au pierdut aproape șapte ani pentru dezvoltarea satelor noastre. În fapt, în perioada 2016-2020 nu s-a elaborat niciun proiect pe infrastructură, iar in perioada 2020-2023 a trebuit să reluăm totul de la capăt, să intrăm în linie dreaptă cu elaborarea și finanțarea proiectelor, ca apoi, cele 12 proiecte finanțate să se deruleze în „cascadă” pe o perioada de câțiva ani buni de aici încolo”, explică Dumitru Enache.

În urmă cu un an, la finalul lunii ianuarie, primarul semna, tot la Ministerul Dezvoltării, un alt proiect important ce viza asigurarea infrastructurii TIC (sisteme inteligente de management local). Acest proiect este în derulare fiind un proiect important de modernizare a infrastructurii rutiere.

„Acum proiectul semnat „Modernizare drumuri în Comuna Stejaru” are o valoare de 13 milioane de lei , și se vor executa 7,5 km de drumuri, 3.5 km de trotuare, 600 de metri de balustradă de protecție și 4 poduri – unul la Stejaru ( zona Dobay) și trei la Vasile Alecsandri (zona Dudu, Dobrogeanu si Jurcăneanu – Trantu)”, adaugă primarul Dumitru Enache.

În prezent, Primăria Stejaru este în faza de achiziție publică a lucrărilor și speră ca licitația să fie finalizată până la data de 1 martie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top