Actualitate

Infrastructura rutieră din comuna Tuzla se va moderniza

Reșit Taner, primarul comunei Tuzla, a anunțat recent semnarea contractului de finanțare pentru Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru realizarea obiectivului de investiții „Modernizare și reabilitare străzi locale în comuna Tuzla, județul Constanța”. Valoarea totală a investiției este de 13,549,627,23 lei.

Lungimea totală ce se va asfalta este de 6,804 km și cuprinde 24 de străzi.

Încă din anul 2021, administrația locală a comunei Tuzla, județul Constanța, a depus în vederea finanțării în cadrul Programului Național „Anghel Saligny” proiectul „Modernizare și reabilitare străzi locale în Comuna Tuzla, Județul Constanța”.

Anul trecut, Ministerul Dezvoltării a anunțat că va finanța cu 13 milioane de lei proiectul depus de UAT Tuzla. Astfel, conform documentației de mediu, aferente obiectivului de investiții, sunt vizate nu mai puțin de 24 de străzi pentru reabilitare.

Prin proiect se propun următoarele:

  • Refacere Sistem rutier
  • Pofilele transversale
  • Elemente pentru colectarea și evacuarea apelor pluviale

„În funcție de specificul, necesitățile și caracteristicile tehnice adoptate pentru fiecare obiect în parte, elementele pentru colectarea și evacuarea apelor pluviale, se va asigura racordarea elementelor de scurgere a apelor pluviale atât transversal, cât și lateral astfel încât să nu fie împiedicată scurgerea apelor colectate”, se arată în documentația tehnică.

Accesele auto pentru proprietăți se vor realiza prin coborârea bordurilor în zona acestora. Accesele auto sunt necesare pentru asigurarea continuității scurgerii apelor pluviale colectate de elementele de scurgere proiectate lateral drumurilor analizate.

Durata de implementare a proiectului va fi de 24 de luni din momentul începerii lucrărilor.

Prin investiția „Modernizare și reabilitare străzi locale în Comuna Tuzla, Județul Constanța” se va interveni pe drumuri publice situate în intravilanul comunei, pe o lungime de 6,804 km. Se vor realiza, pe lângă asfaltări, și accesele la proprietățile private și se vor amenaja trotuarele.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top