Opinii

Marian Gherghișan, primarul comunei Dăeni: „terminăm cu birocrația și ne apucăm de lucru”!

În comuna tulceană Dăeni lucrările de modernizare nu se opresc. Cel puțin așa ne asigură primarul Marian Gherghișan care speră că până la finalul acestui an să termine cu partea birocratică a proiectelor, iar în 2017 să înceapă implementarea lor.
În primul rând este vorba despre două proiecte derulate prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice care cuprind „reabilitarea, modernizarea și extinderea unor străzi în comuna Dăeni”. Valoarea celor două investiții se ridică la aproximativ 8,5 milioane de lei. Nu mai puțin de 14 km de străzi vor fi asfaltate.

De asemenea, un alt proiect implementat de administrația locală este cel de „extindere rețea de canalizare în comuna Dăeni”, în valoare de 8,9 milioane de lei. Și această finanțare va fi asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Conform primarului Marian Gherghișan, „în momentul de față proiectul este în stadiul de licitație, iar după soluționarea contestaților, se va trece la efectuarea lucrărilor propriu-zise”. Și aici vorbim despre 21,9 km de rețea de canalizare.
Tot cu finanțare europeană se va derula și proiectul „reabilitare Școală cu două clase Aronică”, cu o valoare de 534 mii lei.
Și lucrările de reabilitare a Căminului Cultural din Dăeni vor continua. De data aceasta, finanțarea vine de la Compania Națională de Investiții. Primarul comunei speră ca până în luna septembrie a anului viitor aceste lucrări să fie finalizate.
Construit în 1930, căminul cultural din Dăeni a fost reabilitat și în anul 1992. În cadrul căminului îşi desfăşoară activităţile specifice de valorificare a tradiţiilor populare din zonă ansamblul folcloric Hora Pleşoaei. Acest ansamblu a beneficiat în cadrul proiectului integrat ”Dezvoltarea infrastructurii, îmbunătăţirea serviciilor de bază şi punerea în valoare a moştenirii culturale în comuna Dăeni, judeţul Tulcea” de un însemnat sprijin financiar pentru valorificarea tradiţiilor şi continuitatea acestuia. În cadrul căminul cultural funcţionează şi un Centru de informare comunitar, care în colaborare cu diferite instituţii şi diverşi specialişti urmăreşte crearea unei baze de date despre zonă, comunitate, a unui site al comunei cu date de interes general actualizate periodic.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top