Actualitate

Florin Chelaru: Elevii fără posibilități materiale din Năvodari vor primi tablete

Primarul orașului Năvodari a anunțat printr-o postare pe Facebook că elevii din familii defavorizate vor primi tablete pentru a-și putea susține lecțiile online alături de profesori și colegi.

Am înțeles solicitările părinților și ale școlii și cred cu tărie că Educația este unul dintre cei mai importanți piloni pe care orașul și comunitatea locală se pot dezvolta.

În această perioadă grea, cu multe schimbări inclusiv pentru cei mici, trebuie să ne adaptăm provocărilor. Școala este una dintre instituțiile puternic încercate, iar împreună cu profesori, părinți și elevi trebuie să găsim soluții pentru ca toți copiii să poată învăța și să-și desfășoare lecțiile on-line.
De aceea, am strâns solicitările tuturor școlilor din oraș și vom aloca fonduri pentru achiziția de tablete pentru elevii care au nevoie de ele.

În acest sens, am convocat astăzi (8 mai) o ședință extraordinară a Consiliului Local Năvodari prin care solicit consilierilor locali rectificarea bugetului pentru a aloca școlilor din oraș fondurile necesare pentru a achiziționa tablete pentru elevii fără posibilități materiale.

De asemenea, tot prin această rectificare, școlile vor primi bani pentru asigurarea materialelor de dezinfecție și de protecție în vederea întoarcerii la cursuri a elevilor din anii terminali.

Banii alocați unităților școlare provin din fondurile destinate organizării evenimentului Zilelor Orașului Năvodari.
Materialele și echipamentele necesare vor fi achiziționate de școli și vor rămâne în gestiunea acestora, care vor decide cum să le folosească și cine are nevoie de ele cu adevărat, a precizat Florin Chelaru.

Actualitate

To Top