Actualitate

Consiliul Local Năvodari a aprobat programul ”Cald în casa ta”

Consiliul Local al Orașului Năvodari a aprobat pe 19 august desființarea Serviciului Public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat în orașul Năvodari și încetarea prestării serviciului public de către SC Termica Distribuție Năvodari, începând cu data de 1 octombrie 2022.

Măsura a fost luată ca urmare a scăderii considerabile a numărului de abonați din sistemul centralizat de termoficare și a creșterii restanțelor abonaților către SC Termica Distribuție. La data de 1 iulie 2022, SC Termica Distribuție Năvodari mai avea 1778 de abonați casnici la apă caldă și căldură (dintr-un total de 10.000), dintre care 1334 de abonați înregistrau datorii de 1,7 milioane lei.

În același timp, Rompetrol Energy, compania care produce și furnizează agentul termic, a depus spre aprobare la ANRE un preț de 560 lei/gigacalorie, în condițiile în care tariful actual este de 122 lei/gigacalorie. Astfel, prețul de furnizare a gigacaloriei către abonați ar fi fost, începând din această toamnă, de 822 lei/gigacalorie, valoare care ar fi peste posibilitatea SC Termica de a achiziționa agent termic, a populației de a plăti facturile și a Consiliului Local Năvodari de a acorda subvenții.

Tot în cadrul ședinței de astăzi, primarul Florin Chelaru a supus atenției și Consiliul Local a aprobat Regulamentul programului „Cald în Casa Ta”, privind acordarea unui ajutor de urgență din bugetul local pentru acoperirea parțială a unor cheltuieli necesare achiziționării și instalării unui sistem de încălzire a locuinței și prepararea apei calde, familiilor și persoanelor singure ale căror apartamente erau branșate la sistemul public de termoficare la data de 30 aprilie 2022.

Practic, familiile cu un venit de până la 1.500 lei pe cap de membru sau persoanele singure care au un venit de până la 2.053 lei, vor primi un ajutor financiar nerambursabil în valoare de 4.000 lei pentru a-și procura centrale, boilere sau orice alte echipamente sau materiale, inclusiv lucrări de execuție, pentru producerea de apă caldă și căldură. Condiția este ca solicitanții să nu aibă restanțe la SC Termica Distribuție pentru serviciul de apă caldă sau căldură.

Primăria Orașului Năvodari va comunica data la care se pot depune cererile și condițiile de eligibilitate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top