Exclusiv

Viceprimarul Constanței, afaceri periculoase cu 1,4 milioane măști, în timpul pandemiei!

De ce s-a enervat viceprimarul Constanței Dumitru Babu în așa hal încât a agresat o angajată a CJPC aflată în control la firma sa?

https://www.dezvaluiri.ro/viceprimarul-constantei-dumitru-babu-acuzat-ca-a-bruscat-o-angajata-cjpc-care-se-afla-in-control-la-firma-sa/

Sursele noastre spun că acțiunea Protecției Consumatorilor viza importul și vânzarea prin SC Dalgeco Confecții Textile SRL (firma familiei Babu) a peste 1.400.000 de măști! Măștile ar fi fost vândute de către firma lui Babu prin intermediul marilor lanțuri comerciale.

Conform informațiilor de la Registrul Comerțului, viceprimarul Dumitru Babu este unic asociat în Dalgeco, în timp ce Stere Babu, tatăl său, are funcția de administrator.

Viceprimarul Babu, cu echipa feminină de la Dalgeco Confecții Textile

Adăugăm că ANPC are, la nivel național, o tematică de control în care sunt verificate calitatea și conformitatea măștilor vândute în România.

Povestea devine și mai interesantă când aruncăm o privire asupra celor două firme implicate în importul de măști din China.

Misteriosul donator Dragoș V, în afacerea cu măștile

În prima dintre ele, SC Elvada Company SRL, îl regăsim ca unic asociat și administrator, pe misteriosul donator Dragoș V., Dragoș Vasile, pe numele său complet. Acesta este cel care a transportat din China aparatele și kiturile de testare Covid-19, în legătură cu care primarul Făgădău și viceprimarii Babu și Răsăuțeanu s-au lăudat că le-ar fi cumpărat pentru a le dona Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. Jurnaliștii Dezvăluiri au reușit să afle că în realitate donația venea de la statul chinez pentru Primăria Constanța și fusese obținută datorită relațiilor de afaceri pe care Dragoș Vasile le are în China.

https://www.dezvaluiri.ro/fagadau-si-viceprimarii-constantei-si-au-arogat-meritele-pentru-o-donatie-a-statului-chinez-catre-spitalul-de-boli-infectioase/

Firmă plătită de Primăria Constanța pentru iluminatul de Crăciun

Și a doua companie care a adus măști pentru firma viceprimarului Babu a fost în relații de faceri cu Primăria Constanța. SC Euro Audit Services, firmă din Dâmbovița care se ocupă cu lucrări de instalaţii electrice (!), a câștigat licitația organizată de Primăria Constanța pentru o jumătate din iluminatul festiv în iarna 2018-2019. Euro-Audit Service şi-a adjudecat două loturi (Lot 3 – iluminat zona Peninsulară, Piaţa Ovidiu – 533.928,93 lei fără TVA şi Lot 1 – iluminat festiv al străzilor din municipiu – 1.198.719,45 lei fără TVA). Euro-Audit Service a încasat astfel din bugetul local 1.732.648 lei fără TVA. Celelalte două loturi au fost adjudecate de SC Luxten Lighting Company.

Interesant este că în iarna trecută, după ce a pierdut licitația pentru iluminat (câștigată de Luxten), SC Euro-Audit Service a contestat atribuirea la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, iar apoi și-a anulat acest demers, după cum au scris jurnaliștii publicației Ziua de Constanța.

SC Euro-Audit Service este o răsfățată a contractelor cu statul. Conform presei naționale, firma a  obținut de-a lungul timpului contracte cu instituții publice în valoare de peste 10 milioane de euro

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top