Exclusiv

Făgădău și viceprimarii Constanței și-au arogat meritele pentru o DONAȚIE a STATULUI CHINEZ către Spitalul de Boli Infecțioase!

În contextul luptei anti Covid-19, primarul Constanței, Decebal Făgădău și viceprimarii Dumitru Babu și Costin Răsăuțeanu s-au lăudat cu o donație în aparate și kituri de testare, făcută către Spitalului de Boli Infecțioase Constanța. În anunțul despre gestul filantropic al celor trei, apărea menționată și o a patra persoană, un anume Dragoș V:

Împreună cu Dumitru Babu și Costin Răsăuţeanu am donat spitalului nostru 5 aparate și 5.000 de kituri de testare Covid-19.
Le mulțumesc din suflet lui Dragoș V. și echipei mele!,
a fost mesajul postat de primar.

Mai mult decât atât, primarul Făgădău a declarat jurnaliștilor de la Info Sud Est că echipamentele medicale au fost achiziționate din China și că el a făcut donația în calitate de primar, deși putea să o facă și ca persoană fizică. Întrebat cine este cel de-al patrulea donator (Dragoș V.), Făgădău a refuzat să îi facă publică identitatea.

Am reușit noi să aflăm cine este misteriosul Dragoș V., ba chiar am și discutat cu el despre această „afacere”. Dragoș Vasile Valentin din Constanța este proprietarul și administratorul firmei Elvada Company, care se ocupă cu ”Alte activităţi anexe transporturilor”, conform informațiilor de la Registrul Comerțului. Elvada se ocupă cu transport din China, Dragoș Vasile fiind și vicepreședinte al Camerei de Comerț și Industrie România-China.

Făgădău și viceprimarii NU au donat nimic Spitalului de Boli Infecțioase

Iată cum a decurs discuția:

Reporter: Cine a făcut donația?

Dragoș Vasile: Eu le-am dus la Primăria Constanța, le-am predat, cu documentele de la notar și procesul verbal. Am acționat în numele unor parteneri chinezi, pentru Primăria Constanța. Aceștia voiau să găsească pe cineva care să livreze marfa, să o ducă și să o importe în regimul în care trebuia să o importe. Ei au vrut să găsească o firmă de încredere căreia să îi dea echipamentele, ca acestea să ajungă unde trebuie. Nu am plătit pe ele nimic și trebuia cineva să le ducă. Iar eu ocupându-mă de așa ceva, am făcut-o. Eu sunt și vicepreședinte la Camera de Comerț și industrie România-China.

Reporter: În spațiul public s-a înțeles că primarul Decebal Făgădău și cei doi viceprimari făcuseră donația în numele lor

Dragoș Vasile: Nu, au făcut donația în numele… Nu, nu domnule, nu, nu, nu. Stați să ne înțelegem. Eu am donat către primăria Constanța, în numele partenerilor din Hunan (o provincie în sudul Chinei centrale-n.red), acolo este un pavilion al României, organizat de mine și de partenerul meu de acolo. Nu are treabă cu Primăria Constanța, noi lucrăm acolo, nu lucrăm aici.

 

Făgădău: „Nu sunt în campanie electorală”. Vorbiți Serios?

Să îi dăm cuvântul lui Decebal Făgădău, citat de Info Sud Est, care spune că ar fi putut face donația și în nume personal, dar nu a făcut-o pentru că nu se află în campanie electorală.

Foto: printscreen Info Sud Est

Nu am vrut să fac donația ca persoană fizică, deși aș fi putut face acest lucru. Am făcut donația în calitate de primar care are în subordine un spital important pentru comunitate și pentru țară, tocmai pentru a îi îndemna și pe alții să facă la fel. Nu sunt în campanie electorală, acum nu mă interesează politica, ajut în fiecare zi cu ce pot și cât pot și îi invit pe toți liderii politici și potențialii candidați să ajute spitalele în loc să comenteze steril prin postări sponsorizate”.

Serios? Cum oare ar fi putut Făgădău să facă această donație în nume personal, când echipamentele nu au fost achiziționate, cum spune el, ci donate. Iar donația a fost făcută către Primăria Constanța și NU către persoanele fizice Făgădău, Babu și Răsăuțeanu?!

De fapt, cei trei edili ai orașului exact asta au făcut: campanie electorală, pentru că și-au asumat meritele pentru o donație făcută de o firmă de stat din China, către instituția publică Primăria Constanța.

Legătura dintre Dragoș Vasile și persoane din vârful administrației publice locale nu se oprește însă la această donație. Ea merge mai departe și implică tot materiale sanitare, însă pe bani de data asta!

Vom reveni.

Mihai Răzvan ROTARU

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top