Opinii

Centrul Socio-Educativ Cumpăna, aproape de finalizare

Toamna acestui an va consemna un nou proiect finalizat în comuna Cumpăna. Este vorba despre noul Centru Socio-Educativ construit la inițiativa primarului Mariana Gâju. De facilitățile acestei noi investiții vor beneficia 83 de copii aflați în risc de abandon școlar datorită faptului că părinții lor sunt plecați în străinătate. Se urmărește astfel îmbunătățirea frecvenței la orele de curs, precum și creșterea performanței școlare. Selecția se va face și în funcție de vârstele celor mici, limita fiind de 3 ani, ajungându-se până la elevi de 15 ani.

Proiectul Centrului Socio-Educativ de la Cumpăna a demarat în anul 2015, fiind rezultatul unei colaborări dintre comuna constănțeană și comunele Vînători-Neamț și Prundeni (Vâlcea). Valoarea totală a investiției este de 2.269.755,05 lei din care grant SEE – 1.929.291,79 lei (85%) şi cofinanțare publică (Fondul Român de Dezvoltare Socială – FRDS) – 340.463,26 lei (15%). Concret, fiecare dintre cele trei comune va avea la finalul acestui an un Centru Socio-Educativ în care copiii cu risc de abandon școlar vor primi sprijin de specialitate, mai ales că toți acești copii provin din familii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate. Este vorba de un număr total de 238 de micuți, dintre care 39 sunt de etnie rromă.
Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a declarat că „principiul de bază după care ne ghidăm în alegerea copiilor care vor beneficia de proiect, este rezultatul la învățătură. Așa cointeresăm noi copiii noștri să poată să beneficieze de tot ceea ce înseamnă răsplată a muncii”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top