Opinii

Primăria Măcin susține învățământul local

Școlile din orașul Măcin sunt pregătite pentru primul sunet de clopoțel. Peste 1000 de elevi vor învăța anul acesta în clase moderne, având cele mai bune condiții de studiu. Pe timpul verii, administrația locală s-a îngrijit în cel mai mic detaliu de reparațiile necesare clădirilor și sălilor de curs. La Şcoala Gimnazială “Gheorghe Banea” (cea mai mare şcoală din zonă, având și Grădinița nr.3 în subordine), unde învaţă peste 520 elevi, s-au efectuat lucrări de mărire a spațiilor sanitare, de amenajare a unor noi încăperi pentru depozitarea diferitelor materiale didactice, de zugrăvirea tuturor sălilor de curs, laboratoarelor, holurilor și toaletelor.

Totodată, s-a realizat și dezinsecția și deratizarea școlii, repararea mobilierului și întreținerea parcului. S-a amenajat și o parcare pentru persoanele cu dizabilități. Școala derulează și un proiect de educație ecologică, inițiere în astronomie și orientare turistică, ”JUNIOR ASTRONOMER RANGER”, derulat în zona ”Fântâna de leac” din Parcul Național Munții Măcinului. Proiectul se realizează în baza unui parteneriat închiat între Administraţia Parcului Naţional Munţii Măcinului, Şcoala „Gheorghe Banea”, Societatea Ştiinţifică „ Orion” Tulcea, Primăria oraşului Măcin, Palatul Copiilor Tulcea, Parohia Sf. Maria Măcin, Casa de cultură „Gr. Chiazim” Măcin. Primarul orașului, Nicolae Topoleanu, a sprijinit acest demers încă de la început, din anul 2013. Și la Liceul Tehnologic din oraș, pregătirile pentru începerea noului an școlar s-au finalizat. În cele două corpuri de clădiri (unul cu săli de clasă şi unul cu ateliere) au fost făcute, pe parcursul vacanței de vară, lucrări de reparații curente şi de igienizare. Astfel, cei 312 elevi ai liceului vor învăța în condiții moderne. Administrația locală Măcin sprijină și cadrele didactice care sunt nevoite să facă naveta, decontându-le această cheltuială, iar pe elevii buni la învățătură îi răsplătește cu burse de merit.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top