Mahmudia este una dintre localitățile Deltei Dunării cu o ofertă turistică deosebită, de aceea comuna este într-o continuă transformare. Ne referim aici la investițiile turistice private, dar, mai ales, la investițiile administrației locale ce țin ritmul celor private.
Ion Șerpescu, primarul comunei Mahmudia, aflat la primul mandat, a reușit să implementeze o serie de proiecte menite să dezvolte comunitatea. Nu doar infrastructura a fost în atenția primăriei, ci și sănătatea, educația sau zona de promenadă a localității.
Modernizarea infrastructurii rutiere, un proiect demarat în anul 2019, cu o finanțare de 4.286.359,26 de lei, prin AFIR – Programul Național de Dezvoltare Regională (PNDR), vizează aproape 80% dintre străzile localității. Este vorba despre asfaltarea a 18 străzi cu o lungime totală de 7,115 kilometri, la care se adaugă 1,225 kilometri de asfaltări cu bani de la din bugetul local.
În acest moment, pe 4 kilometri de străzi (dintre cei 7,11 km) este deja pus al doilea strat de asfalt, operațiunea continuând. Mai sunt de executat accesele în curțile oamenilor și câteva trotuare.
De la bugetul local al comunei Mahmudia vor fi investiți anul acesta peste 4 milioane de lei pentru modernizarea unor străzi care nu au fost prinse în proiectele cu finanțare de la bugetul de stat. De asemenea, străzile din zona cimitirelor necesitau modernizare.
În paralel cu asfaltarea străzilor se derulează proiectul de extindere și modernizare a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Mahmudia, un proiect cu o valoare de 3.325.041,64 lei. Termenul de finalizare al lucrărilor este anul 2021.
Un alt proiect aproape finalizat este cel de extindere a sistemului de iluminat public. Echipa primăriei Mahmudia, coordonată de edilul Ion Șerpescu, a reușit să atragă prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 1.437.911,38 de lei pentru extinderea rețelei de iluminat stradal cu 3,5 kilometri pe străzile 1 Mai, Viitorului, Victoriei, Stadionului, Dunării. Extinderea se face cu cabluri subterane, sunt montați 80 de stâlpi și corpuri de iluminat cu tehnologie LED.
Luna februarie este luna în care noul dispensar medical, construit tot cu bani de la PNDL, își va primi primii pacienți. Peste 1,8 milioane de lei au fost alocați acestei investiții care presupune o clădire nouă, alei, aparatură medicală de specialitate. Aici vor funcționa un medic stomatolog și un medic de familie. De asemenea, tot în clădirea noului dispensar, va fi și un asistent medical al comunei.
Nu în ultimul rând, se lucrează la modernizarea Pieței agroalimentare, un proiect cu finanțare PNDR în valoare de 558.582,10 de lei. Se va realiza o hală cu o capacitate de 20 de tarabe pentru comercializarea legumelor și a fructelor, cu grupuri sanitare și depozite. Vor și amenajate și spații pentru vânzarea produselor lactate și peștelui. Tot aici se va construi, în cadrul aceluiași proiect, și o stație de autobuz modernă.
Pentru elevii din comună se lucrează la ridicarea unei Săli de Sport, proiect în valoare de 600.000 de lei, derulat prin Compania Națională de Investiții.