Actualitate

Licitație pentru desemnarea companiei care se va ocupa de salubrizarea Năvodariului

Primăria Năvodari a inițiat procedurile de desemnare prin licitație publică a unei firme care să se ocupe de salubrizarea orașului, pe o perioadă de 10 ani, două companii depunând oferte. Firma câștigătoare va trebui să asigure gospodăriilor saci sau containere pentru colectare selectivă a deșeurilor și să construiască anual, din fonduri proprii, câte 10 platforme subterane.

„Din păcate, doar două companii au depus oferte finale, ne-am fi dorit mai multă competiție. Am stabilit noi condiții în caietul de sarcini, adaptate la realitatea zilelor noastre și ținând cont de perspectivele de dezvoltare ale orașului. Năvodari este un oraș într-o continuă expansiune. Mamaia Nord a devenit stațiune turistică de interes național, de la an la an numărul turiștilor crește foarte mult și trebuie să fim pregătiți pentru a face față noilor provocări în ceea ce privește salubrizarea orașului la standarde europene. Solicitările noastre pentru firma câștigătoare sunt foarte clare pentru că ne dorim un Năvodari curat și responsabil în ceea ce privește protecția mediului”, a declarat primarul Florin Chelaru.

Zilele acestea, comisia special constituită la nivelul Primăriei analizează cele două oferte depuse și documentele necesare conform procedurilor. Principala prioritate va fi colectarea selectivă și responsabilă a deșeurilor, precum și amenajarea anuală, din fondurile propri ale operatorului, 10 platforme subterane cu câte 4 containere pentru colectarea selectivă. De asemenea, operatorul va trebui să doteze punctele de colectare de pe domeniul public cu containere metalice și de plastic pentru diferite categorii de deșeuri în vederea colectării selective.
Totodată, operatorul va trebui să acționeze în permanență pe raza orașului Năvodari cu 36 de utilaje, însemnând autogunoiere, automăturătoare, autogunoiere colectare selectivă, autospeciale de transport deșeuri. 

Actualitate

To Top