Actualitate

Un nou proiect pentru comuna Saraiu: sală de sport în satul Dulgheru

Unul dintre proiectele pe care administrația publică local a comunei Saraiu le avea pentru anul 2021 este cel a construirii unei săli de sport în satul Dulgheru.

Luna martie a venit cu o veste bună în acest sens. Compania Națională de Investiții (CNI)  a transmis UAT SARAIU că proiectul “Sală de sport Str. 1 Decembrie 1918, nr. 7, Sat Dulgheru, comuna Saraiu, județul Constanța” a fost introdus pe Lista sinteză a subprogramului “Săli de sport”, aprobată prin Ordin M.D.L.P.A.

„Proiectele implementate în familia Saraiu prind contur în fiecare zi. Visul devine realitate. Prin multă muncă, abnegație și perseverență, comuna înflorește! Iată un nou proiect necesar: construire sală de sport tip 1 – Dulgheru, comuna Saraiu. Cu ajutorul bunului Dumnezeu, vom avea un obiectiv nou, care va dăinui mulți ani”, declară primarul comunei Saraiu, Dorinela Irimia.

CNI, Direcția Investiții – Departamentul Sport mai spune că finanțarea obiectivului de investiții solicitat se va realiza în corelare cu alocațiile bugetare destinate subprogramelor din cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social, derulat de CNI.

Conform Companiei Naționale de Investiții, sălile de sport finanțate de ei trebuie să îndeplinească unele condiții standard:

  • Suprafața minimă de teren, liber de sarcini, necesară amplasării obiectivului de investiție este de 2500 mp, pentru care se emite Hotărârea Consiliului Local. Terenul se va identifica potrivit planului de situație și extrasului de carte funciară la zi. Terenul va fi amplasat în intravilanul localității.
  • Se va evita, ca regulă generală, amplasarea construcțiilor pe maluri, râpe sau alte terenuri care prezintă risc de alunecare sau surpare, terenuri care au fost folosite pentru depozitarea deșeurilor.
  • Se va avea în vedere ca între construcția sălii și construcțiile vecine să existe o distanță minimă de 10 m pentru a se asigura distanța de protecție, din punct de vedere PSI.
  • Se vor asigura: accesul dintr-o stradă principală; deschiderea la stradă minim 15 m; înscrierea în planul de dezvoltare urbanistic zonal.
  • Se vor asigura condiții de acces autospecialelor la minim 2 fațade.
  • Forma terenului va fi relativ dreptunghiulară și va permite înscrierea unui dreptunghi cu laturile de 47m x 51m sau 44m x 53m. Nu se admit terenuri cu declivitate mai mare de 1% longitudinal, respectiv 2% transversal.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top