Fără categorie

Sistem nou de încălzire la Grădinița cu Program Prelungit din Babadag

Chiar dacă finalul de an bate la ușă, administrația publică locală din Babadag continuă să implementeze proiecte menite să facă viața oamenilor mai bună. În prag de iarnă, un astfel de proiect a fost recent finalizat. Concret, s-a făcut recepția noii centrale termice care asigură încălzirea în încăperile Grădiniței cu Program Prelungit din Babadag.

Investiția, care s-a ridicat la peste 30.000 de euro (sumă provenită din bugetul local), a însemnat construcția de la zero a unei clădiri dedicate centralei, montarea a încă 16 calorifere în diferite săli din clădire, achiziționarea centralei, precum și lucrările de conectare a acesteia. Vorbim de o centrală automată, pe peleți, a cărei funcționare poate fi supravegheată și comandată de la distanță, prin rețeaua de internet.
Întreaga investiție a avut ca motivație faptul că până acum spațiile grădiniței erau conectate la instalația termică a liceului, instalație care făcea față cu greu mai ales când temperaturile coborau cu mult sub zero grade, iar datorită distanței apăreau și inerentele pierderi la agentul termic, astfel că, de multe ori, personalul unității trebuia să suplimenteze cu calorifere electrice pentru a crea un microclimat favorabil celor peste 80 de copii cu vârste între 2 și 6 ani.
,,Sunt foarte mulțumit de calitatea lucrărilor și de modul în care funcționează centrala. Dacă nu vor apărea sincope intenționez să achiziționez încă o astfel de centrală, de capacitate mai mică, pentru grădinița din Veterani, acolo unde deja am construit spațiul necesar.”, ne-a declarat domnul Georgian Caraman, primarul orașului Babadag.
În altă ordine de idei, dar tot din același sector, amintim apropiata finalizare a lucrărilor la spațiile dedicate noului cabinet medical de la liceul din localitate, lucrări făcute la directivele direcției județene de sănătate. Vorbim de spații dedicate în exclusivitate, cu intrare separată, care prevăd cabinet pentru medici și asistente, izolator pentru bolnavi suspectați de boli contagioase, sală de consultații, sală de așteptare, grup sanitar și care se află în aceiași clădire cu internatul liceului.
Pe agenda de lucru a Primăriei Babadag figurează și alte lucrări, precum: asfaltarea unor străzi, termoizolarea viitoarelor blocuri ANL, reabilitarea stadionului, instalarea unei centrale termice la Căminul Cultural, construirea unui grup sanitar cu rampă de acces pentru persoane cu dizabilități la Școala Generală nr. 3.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top