Litoralul românesc

PSD Tulcea, o mare Famiglie de interese: bani de la stat, nepotisme şi averi uriaşe

Partidul lui Ponta ţine cu săracii doar în campania electorală.

Preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea (care este şi şeful PSD al judeţului) a strâns în jurul său o gaşcă de colegi de partid, strâns legaţi prin afaceri pe banii statului, averi şi grade de rudenie. La o privire mai atentă, partidul condus de Victor Ponta, care pretinde că ar fi aproape de cei nevoiaşi, este condus de oameni bogaţi, aroganţi şi abonaţi la banii statului.

Un articol de Mihai Răzvan ROTARU

Teodorescu a dat întreţinerea drumurilor judeţene unui deputat PSD trimis în judecată de DNA

Consiliul Judeţean Tulcea condus de PSD-istul Horia Teodorescu a atribuit firmei Mega Edil SRL din Buzău (singurul ofertant!) contractul de întreţinere pe timp de vară şi de iarnă a drumurilor din Tulcea, pentru perioada 2014-2016, în valoare de 16.213.163,86 de lei, plus TVA.  
Conform datelor de la Registrul Comerţului, firma a fost înfiinţată în anul 2004 şi are în prezent un singur asociat persoană fizică, Georgeta Mihaela Florea, iar ca administrator pe Constantin Ispas.
Cel care a pus bazele firmei, în anul 2004, (firma se numea la acea dată SC Corleone SRL), este actualul deputat PSD de Buzău Marian Ghiveciu, care până în anul 2011 a figurat ca administrator al firmei.
Despre deputatul PSD Marian Ghiveciu se ştie că la sfârşitul anului 2011 a fost trimis în judecată de procurorii DNA sub acuzaţia de „instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui avantaj patrimonial, în formă calificată”.
Din septembrie 2011 până în prezent SC Mega Edil SRL a derulat mai multe contracte cu autorităţi publice, în valoare de aproximativ 10 milioane euro!

Averi uriașe, în familie

Cum afacerile cu statul aduc bani mai uşor, şefii PSD Tulcea nu sunt nici pe departe oameni săraci. Ba chiar dimpotrivă.
Horia Teodorescu deține trei case (Babadag, Ovidiu-Constanța și Murgești-Buzău), două terenuri, bijuterii în valoare de 60000 euro, conturi bancare de sute de mii de euro, acțiuni și părți sociale în trei firme (una dintre aceste societăți a construit un uriaș bloc de locuințe în centrul Tulcei).
În declarația de avere din anul 2013, Vicepreședintele Consiliului Județean Vasile Strat, deținea împreună cu soţia un teren în Corbu, judeţul Constanţa, unul în judeţul Ilfov şi unul în Tulcea. Nici la capitolul imobile Strat nu stă rău: un apartament în Tulcea, unul în Constanţa şi o casă de 200 mp în Tulcea.
Vicepreşedintele CJ Tulcea se laudă şi cu un cont bancar de 100000 lei. Vasile Strat este, de asemenea, asociat şi director salariat la SC Geoval SRL, iar soţia sa administrator la SC Geovas.
Familia Strat are de asemenea în administrare două hoteluri cu nume identic: Corsar (unul amplasat la ieșire din oraș, pe malul lacului Câșlița, iar celălalt în Tulcea, pe strada Podgoriilor).
Brândușa Dragomir, consilier județean PSD, deține împreună cu soțul ei, Bogdan Dragomir (Director al Cancelariei Prefectului) un număr impresionant de suprafețe de teren în Tulcea, Murighiol şi comuna Valea Lungă, judeţul Dâmboviţa.
Brânduşa mai deţine, împreună cu Bogdan şi Daniela Dragomir o casă de locuit de 147 mp în Tulcea, o casă de vacanţă de 175 mp în Valea Lungă, Dâmboviţa şi un apartament în Tulcea.
Așa cum spuneam, PSD-iștii din Tulcea formează o mare familie, chiar și la propriu. Iată câteva exemple care arată cum sunt înrudiți cei care ocupă diverse funcții publice.
Fiul Vicepreședintelui Vasile Strat, pe numele său Marius Strat, este directorul Centrul Național de Informare Turistică Tulcea, instituție subordonată Consiliului Județean.
Consilierul Județean Brândușa Dragomir este nora Rodicăi Pață (la rândul său consilier județean PSD)
Un alt consilier județean, Aneta Naum este contabil la SC Geoval, firma șefului său pe linie politică, Vasile Strat.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top