Opinii

Priorităţile noastre sunt înfiinţarea locurilor de muncă şi accesarea fondurilor europene

Mariţa Gurgu, primarul comunei tulcene Peceneaga, despre dezvoltarea localitatii:

La început de an, Mariţa Gurgu, primarul comunei Peceneaga, din judeţul Tulcea, le-a transmis localnicilor săi că prioritatea acesteia pentru 2012 este, fără doar şi poate, dezvoltarea localităţii şi accesarea fondurilor europene. În ce priveşte segmentul social, prioritatea primarului este rezolvarea problemei locurilor de muncă.

Un articol de Andreea PAVEL

„Sunt la primul mandat şi am realizat că principala problemă din localitatea Peceneaga este lipsa locurilor de muncă, care s-ar fi putut rezolva dacă o mare parte din zonă nu era declarată arie protejată prin programul Natura 2000. Spun că s-ar putea rezolva pentru că la Peceneaga este în plan, de câţiva ani, înfiinţarea unei cariere de piatră care ar aduce şi bani la bugetul local, şi ar rezolva şi problema locurilor de muncă”, a declarat Mariţa Gurgu. Un obstacol pe care primarul din Peceneaga l-a întâmpinat în primii ani ai mandatului a fost pierderea unui proiect pe Măsura 322, din cauza haosului legislativ şi al birocraţiei. „În general, am beneficiat de sprijinul tuturor instituţiilor, cu excepţia reprezentanţilor UE, în ce priveşte accesarea fondurilor europene. Sunt profund dezamăgită de birocraţia din cauza căreia se pierd zeci de proiecte europene. Vă spun din proprie experienţă, pentru că eu am pierdut proiectul pe Măsura 322, din cauza haosului legislativ şi a birocraţiei. Consider că doar într-un procent de 50% contează culoarea politică în aprobarea proiectelor. Eu nu fac politică. Toată activitatea mea şi munca de zi cu zi sunt îndreptate către locuitorii din comuna Peceneaga. Dacă fac politică, fac politica localnicilor”, a mai declarat Mariţa Gurgu. Cât despre mesajul primarului de început de an, pentru localnicii din comuna Peceneaga, aceasta a declarat: „Cetăţenii sunt cei mai importanţi şi pentru confortul şi binele lor renunţ, fără doar şi poate, oricând, la confortul personal. Pe această cale, le doresc să fie optimişti şi să-mi rămână alături, pentru că, sunt convinsă, împreună putem trece peste orice obstacole şi greutăţi. ”

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top