Opinii

Primarul Nicolae Matei a fost alături de elevii năvodăreni la deschiderea noului an școlar

Cu prilejul deschiderii noului an școlar 2012- 2013, primarul Nicolae Matei a vizitat şcolile „George Enescu”, „Grigore Moisil” şi „Tudor Arghezi” din Năvodari pentru a le vorbi elevilor în deschiderea festivităților prilejuite de această ocazie. Primăria oraşului Năvodari, cel puţin de când Nicolae Matei este primar, a acordat anual rechizite gratuite în valoare de 80 de lei fiecărui elev năvodărean. ‘’Ghiozdane, penare, caiete și alte rechizite, reprezintă un mod de a ajuta şi de a echilibra bugetele părinţilor. Şcolile din Năvodari nu au niciun fel de datorie la niciun constructor şi toate şcolile din Năvodari arată incomparabil mai bine decât şcolile din judeţ sau din România. Primăria nu a aşteptat la mâna ministerului, a alocat bani, atât cât am putut noi, pe care i-am cheltuit cu mare grijă, am muncit mai mult, cu bani mai puţini am reuşit să amenajăm bine toate şcolile din Năvodari, care au condiţiile necesare să înceapă anul şcolar aşa cum trebuie. Spre deosebire de alte şcoli, avem la Năvodari şi cadre didactice mai bine pregătite ca în altele din judeţ sau din ţară,” a declarat primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei.

Matei și-a adus aminte de prima lui zi de școală

De-a lungul discursurilor ținute, primarul Matei şi-a amintit de momentul în care a păşit pentru prima dată pragul şcolii: „Mi-aduc aminte de un copil din Oltenia care acum s-a făcut mare și a devenit primar. Undeva, într-un sat din Oltenia, cu mulţi ani în urmă, am început anul şcolar, emotiv, în mulţime, cu părinţii mei, o familie de oameni simpli, am început cu speranţă, cu încredere. Acel copil a ajuns primar în oraşul Năvodari şi preşedintele Asociaţiei Oraşelor din România”- a spus Matei vizibil emoționat de amintirile care-l copleșeau. La festivitatea de deschidere a anului şcolar de la Şcoala nr. 2 „Grigore Moisil” au participat şi preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Daniel Constantinescu şi vicepreşedintele Cristinel Nicolae Dragomir. „Este o zi importantă pentru noi toţi începerea anului şcolar şi vreau să vă asigur, că noi toţi am fost, suntem şi vom fi alături de voi, de copiii noştri, pentru că tot ceea ce facem pe acest pământ este pentru voi. Trebuie să învăţăm să fim civilizaţi şi să ştiţi că această zi nu o veţi uita niciodată. Trebuie să învăţaţi, să fiţi cei mai deştepţi copii din Europa!”, a spus Nicuşor Constantinescu.

De la preșcolari la elevi de liceu, toți au beneficiat de rechizite

Pentru acțiunea ,,Ghiozdanul 2012-2013’’ au fost luați în calcul 5029 elevi.Valoarea unui ghiozdan oferit de primăria Năvodari a fost după cum urmează:
La clasele I-IV, 80RON/ ghiozdan;
La clasele V-VIII, 75RON/ ghiozdan;
Liceul ,,Lazăr Edeleanu”, 80RON/ ghiozdan;
Grădinițele 36,1RON/ ghiozdan.
Conținutul unui  ghiozdan pentru clasele I-IV a constat în următoarele rechizite:
–    1 buc. Giozdan, 10 buc. caiete matematică A5;
–    10 buc. caiete dictando A5;
–    1 buc. penar echipat cu:
–    1buc. creion negru;
–    1 buc.culori;
–    pix albastru și pix rosu;
–    1 buc. creion mecanic;
–    1 buc.linie;
–    2 raportoare și rezerve;
–    1 buc. ascutitoare;
–    1 buc. Radiera.

Conținutul unui  ghiozdan pentru clasele V-VIII:
–    -1 buc. giozdan;
–    5 buc. caiete matematică;
–    5 buc. caiete dictando;
–    2 buc. creion negru;
–    2 buc. pix albastru;
–    1 buc. trusă geometrie;
–    1 buc. acuarele;
–    1 buc. pastă corectoare.
Conținutul unui  ghiozdan pentru clasele IX-XII :
–    1 buc. mapă;
–    5 buc. caiete matematică A4;
–    5 buc. caiete română A4;
–    2 buc. pix cu gel;
–    1 buc. clipboard;
–    2 buc. Creion negru.

Conținutul unui  ghiozdan pentru copiii de la gradinițe a cuprins:
–    1 buc. rucsac;
–    1 buc. culori;
–    1 buc. plastelină;
–    1 buc. carte de colorat;
–    1 buc. carioci
–    1 buc. penar echipat cu:
–    1 buc. creion;
–    1 buc. lipici;
–    1 buc. radieră;
–    1 buc. ascuțitoare.
–    1 buc. carioci;

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top