Actualitate

Primăria Saraiu vine în sprijinul bătrânilor și bolnavilor. „Vă cumpărăm noi cele necesare și le aducem acasă”

Dorinela Irimia, primarul comunei Saraiu, a anunțat că administrația publică locală vine în sprijinul persoanelor vârstnice sau a celor bolnave care nu au posibilitatea de a-și face singure cumpărăturile. „Orice persoană în vârstă sau bolnavă cronic care nu are posibilitatea de a-și efectua cumpărăturile stricte pentru trai, sau are nevoie de medicamente, poate suna la sediul primăriei, iar un angajat va prelua comanda, va cumpăra cele necesare și le vor distribui la domiciliul solicitantului”.

Apelurile se pot efectua în intervalul orar 8.30 – 15.30,la numărul de telefon 0241/873355 sau 0729/165339 – primar și 0722/556929- viceprimar.

„Având în vedere instaurarea stării de urgență pe tot teritoriul României, pentru a se preîntâmpina eventualele cazuri de coronavirus invit cetățenii comunei Saraiu la calm, la păstrarea tuturor măsurilor de prevenție, la simț civic și informarea autorităților”, mai spune Dorinela Irimia.

Totodată, primarul a lansat și un apel la responsabilitate către toți locuitorii comunei Saraiu, arătând că este o perioadă delicată pentru toată lumea, care poate fi depășită doar dacă toți oamenii acționează responsabil și respectă regulile autorităților.

Părinții trebuie să aibă grijă de copii, în contextul închiderii școlilor, să evite ca aceștia să se joace în parcuri sau spații de joacă, locuri care în acest context pot fi periculoase. „Pe o bancă în parc poate să fie un purtător al virusului care nu are încă simptome, dar care va transmite printr-un singur acces de tuse coronavirusul ție sau/și copilului tău. Tu, ca părinte, sau copilul tău veți duce virusul acasă bunicilor, vecinilor, cunoștințelor sau celor dragi care sunt mai sensibili și care ar putea să își piardă viața”, spune Dorinela Irimia.

Sfatul edilului este ca locuitorii să stea acasă, un gest care salvează vieți, un gest de responsabilitate. „Putem merge să ne aprovizionăm cu ce este necesar, dar să o facem responsabil și cât mai rar  și cât mai protejat. Iar dacă trebuie să mergem la muncă, pentru că nu toți pot să lucreze de acasă, să păstrăm distanța de protecție față de alți oameni, să ne spălăm mâinile cât mai des, să purtăm mănuși de protecție, mai ales în mijloacele de transport în comun. Cel mai important lucru este să contribuim pe cât posibil cu toții la limitarea răspândirii virusului până la momentul în care va apărea un vaccin”.

Apelul primarului Dorinela Irimia se referă și la culegerea informațiilor din surse oficiale, autorizate, pentru evitarea zvonurilor, a informațiilor care pot panica sau induce în eroare cetățenii.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top