Opinii

O nouă școală, prioritatea comunei Mihail Kogălniceanu

Edil aflat la primul mandat, Ancuța Belu are în plan numeroase proiecte pentru anul 2013. Așa cum se întâmplă în întreaga țară, realizarea programelor depinde în mare măsură de bugetele pe care statul le va aloca localităților. Primarul comunei Mihail Kogălniceanu privește însă cu optimism în viitor și speră că mare parte dintre obiectivele propuse vor fi realizate. În prezent, în localitatea aflată la 25 de kilometri de orașul Constanța au fost deja demarate două proiecte extrem de importante pentru comunitate. Așa cum ne-a declarat primarul Ancuța Belu, este vorba despre o licitație pentru asfaltarea comunei, pe legea 577 și o alta pentru exploatare agricolă, în baza măsurii 125. În acest ultim caz, licitația inițială a fost amânată din cauza unei contestații depuse, așa că demararea efectivă a proiectului va avea loc, odată ce litigiul în curs va fi finalizat. Un alt proiect al comunei este cel de reabilitare a rețelei de apă, efectuată prin intermediul RAJA.

Lucrările vor începe în perioada aprilie – martie, urmând să fie reabilitată rețeaua pe o suprafață ce acoperă jumătate de comună. De asemenea, a mai fost ținută o licitație organizată pe domeniul Zona Metropolitană iar în prezent se așteaptă raportul final al comisiei de licitație și stabilirea câștigătorului. Pentru primarul Ancuța Belu, cel mai important proiect al anului este însă altul. “Comuna noastră are nevoie de o școală nouă, pentru că acum, unii copii care locuiesc într-un cartier de la capătul localității fac câte 2 kilometri pentru a ajunge la unitatea de învățământ. Am stabilit locația. Noua școală va fi construită deasupra unei grădinițe deja existente dar va avea intrare separată. Totul depinde și de ce bani vom avea alocați dar vom face totul ca acest proiect extrem de necesar să fie realizat. Eu îmi doresc ca din toamnă această școală să funcționeze deja.” a mai declarat primarul Ancuța Belu. Potrivit edilului, un alt proiect necesar pentru Mihail Kogălniceanu este construirea unui „balon” pentru activități sportive, întrucât comuna nu are o sală de sport. Nu în ultimul rând, Consiliul Local Mihail Kogălniceanu dorește ca în anul 2013 să finalizeze pietruirea localității. Acestea sunt doar o parte dintre obiectivele Primăriei din vechiul „Kara Murat”, așa cum se numea pe vremuri localitatea.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top