Politic

Deputat George Șișcu, despre Ordonanțele Guvernului Orban

Deputatul tulcean George Șișcu explică de ce a fost nevoie ca Guvernul Orban să lucreze și noaptea. Parlamentarul consideră că „dacă este în interesul major al ţării, Guvernul Orban este îndreptăţit să lucreze şi noaptea”.

„Un exemplu semnificativ este OUG privind unele măsuri financiare în vederea finalizării proiectelor fazate finanțate din fondurile Uniunii Europene aferente perioadei de programare 2014-2020, ordonanţă al cărei text nu a fost interpretat la adevărata valoare, de presa naţională şi locală, tulceană.

Nefinalizarea unor proiecte în perioada de implementare, poate conduce la restituirea către Comisia Europeană a sumelor deja decontate. Este vorba de proiecte nefinalizate în 7 judeţe, între care şi judeţul Tulcea, care ar putea “costa” România aproape două miliarde de euro. Început în 2007-2013 şi fazat apoi până în 2020 proiectul AQUASERV S.A. Tulcea “Reabilitarea şi extinderea sistemelor de apă şi apă uzată în judeţul Tulcea” dar nefinalizat, are nevoie de sprijin prin adoptarea de urgenţă a unor măsuri pentru asigurarea sumelor necesare continuării şi finalizării.

Prin OUG-ul menţionat, Guvernul Orban a intenţionat alocarea a nu mai puţin de 45.715.967 lei (zece milioane de euro) pentru finalizarea proiectului tulcean, însemnând aproape 10% din valoarea totală a proiectului.
Dată fiind importanţa acestei OUG, cred că nu contează ora la care a fost adoptată”, a declarat George Șișcu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top