Actualitate

Cum va arăta adăpostul pescăresc pe care Primăria Murighiol vrea să-l construiască în zona Perișor

Conform documentației tehnice, depuse de Primăria Murighiol la Agenția de Protecție a Mediului Tulcea, în vederea obținerii avizului pentru PUZ „Construire adăpost pescăresc”, construcția va cuprinde un adăpost pentru pescari, unul pentru bărci și un ponton de acostare.

Adăpostul pescăresc este un obiectiv de utilitate publică cu valoare economică și socială pentru localitatea Murighiol. Este necesară și oportună pentru dezvoltarea activității de pescuit prin asigurarea de locuri și condiții de muncă – cazare pentru pescarii din localitatea Murighiol”, se arată în documentația tehnică ce stă la baza acestui PUZ – Plan Urbanistic Zonal.

În prezent, spun reprezentanții administrației locale, în localitatea Murighiol nu funcționează nici o construcție care să aibă activitate similară, astfel pescarii nu au unde să se adăpostească în caz de intemperii, întrucât activitățile pescărești sunt des întâlnite în această zonă.

„Proiectul acesta se înscrie în seria inițiativelor UAT Murighiol de îmbunătățire a calității vieții urbane prin crearea condițiilor necesare redresării economice, generării creșterii locurilor de muncă din domeniul pescuitului, acvaculturii și afacerilor maritime. Obiectivul general al proiectului de față este construirea unui adăpost pescăresc care va cuprinde un adăpost pescăresc, un adăpost de ambarcațiuni și lucrări de amplasare a unui ponton de acostare ambarcațiuni pe canalul Perișor”, se mai spune în document.

Regimul de înălțime al construcției va fi parter. Înălțimea maximă a clădirii la streașină va fi de 2.15 m, față de cota 0.00, iar înălțimea la cornișă de 4.40 m, față de cota 0.00, cota soclu și cota teren natural sunt variabile.

Suprafața construită propusă este de 123.6 mp, iar suprafață desfășurată propusă este de 123.6 mp. Construcția are o formă neregulată ce se înscrie aproximativ într-un dreptunghi cu laturile principale de 22.00 m x 5.80 m. Clădirea are un acces principal pe latura de Est. Se prevede și o rampă pentru persoanele cu dizabilități.

Adăpostul are funcțiunile și dotările conexe necesare pentru un număr de maxim opt persoane. Accesul principal în incintă se face de pe latura de Est a construcției de pe terasa către dormitoare, bucătărie și băi.

Adăpostul de ambarcațiuni are funcțiunile și dotările conexe necesare pentru un număr de maxim patru ambarcațiuni. Accesul principal în incintă se face de pe latura de Nord a construcției.

Amplasarea debarcaderului se va face pe canalul Perișor (pe latura de Vest), în capătul căii de acces existente și nu necesita lucrări de construire, este o platformă plutitoare ce poate fi mutată la nevoie, așa cum se întâmplă cu marea majoritate a debarcaderelor amplasate în Delta Dunării.   

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top