Actualitate

Elevii merituoși ai comunei Ostrov, răsplătiți de administrația publică locală

Consiliul Local al comunei Ostrov, județul Constanța, a discutat și aprobat recent inițiativa primarului Niculae Dragomir de a acorda burse de merit pentru elevii înscriși la cursurile cu frecvență în învățământul preuniversitar de stat din comună, pentru anul școlar 2020 – 2021, semestrul II.

Astfel, aleșii locali au aprobat cuantumul semestrial al burselor de merit, ele având următoarea valoare:

  • Locul I -115 lei/semestru
  • Locul II – 110 lei/ semestru
  • Locul III- 105 lei/ semestru
  • Locul IV – 100 lei/ semestru

„Unitățile școlare din învățământul preuniversitar de stat de pe raza comunei vor înainta semestrial către compartimentul buget finanțe contabilitate din cadrul Primăriei comunei Ostrov, adresa prin care este specificat numărul elevilor beneficiari de burse de merit”, se arată în Hotărârea de Consiliu Local.

Pe raza comunei Ostrov funcționează Liceul „Regele Carol I” care, așa cum se arată în prezentarea lui oficială, a cunoscut un sinuos proces al devenirii, începând din anul 1864, când o primă „şcoliţă” cu clasele I-IV a început să funcționeze în clopotnița bisericii. Era una dintre primele școli românești din Dobrogea.

Au urmat construirea localului școlii, în 1879, ca fundație regală, transformarea în Școală de fete în 1905 și extinderea într-un nou corp de clădire, înființarea Școlii de contabili pe lângă cea elementară de VII clase, în 1926.

Între anii 1961 și 1972 a funcționat ca Liceu Teoretic și Școală Agricolă, urmând să devină filială a Liceului din Poarta- Alba, până in 1978. Din acest an, Liceul Agricol și Școala Generală au fost unități separate, unificându-se în 1999 sub denumirea de Grup Școlar cu clasele I- XII.

„În ziua de 25 mai, sărbătorim școala din Ostrov, omagiind trecutul și prezentul, deopotrivă, transformând momentul într-o sărbătoare a comunității întregi, într-un tulburător recurs la memorie care dizolvă pentru o clipă granițele temporalității, oferind șansa ieșirii din contingent şi de sub poverile materialității imediate”, spun dascălii acestei instituții de învățământ.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top