Actualitate

Costel Armășescu, primarul Comunei Pantelimon: „Doar prin Educație putem evolua”

Comuna constănțeană Pantelimon se poate lăuda cu unele dintre cele mai moderne unități de învățământ din județ. Prima zi de școală a dovedit că școlile de aici au fost pregătite pentru primirea elevilor.

Astfel, în ultimii trei ani, Primăria Pantelimon a implementat mai multe proiecte prin care clădirile instituțiilor de învățământ (școli și grădinițe) au fost reabilitate și modernizate.

„Rămân un susținător al educației și sunt convins că doar prin Educație putem evolua. Ca primar, știu ce responsabilitate port în privința condițiilor pe care școlile din întreaga comună Pantelimon trebuie să le ofere elevilor și profesorilor. De aceea, deschiderea spre dialog și cooperare rămâne o prioritate”, explică primarul Costel Armășescu.

Pentru ca deschiderea școlii să fie un moment de bucurie, administrația locală a utilat cu mobilier modern cele trei școli din comună, a dotat clasele cu table inteligente, grație unor sponsori, a întreprins campanii de igienizare a tuturor spațiilor din unitățile de învățământ

„Un început de an școlar cu multe emoții și gânduri atât pentru elevi și profesori, cât și pentru părinți. Deși prezent la festivități, am lăsat momentul celor care azi trebuiau să fie în prim plan și m-am rezumat la un mesaj pe care știu că-l primeam și eu când eram mic: mult succes și să învățați bine!”, descrie momentul deschiderii noului an școlar, edilul comunei.

Cei peste 250 de elevi ai Pantelimonului vor beneficia de sprijinul unui consilier școlar și a unui mediator școlar, datorită unui proiect implementat de primărie prin intermediul Programului Operațional Rural. Printre puținele comunități care se pot lăuda că sprijină educația și cu ajutorul personalului specializat în consiliere și mediere școlară, Pantelimon are, grație aceluiași proiect și un asistent medical comunitar care deservește atât școala, cât și restul comunității.

În eventualitatea în care pandemia va determina revenirea învățământului la un sistem online, primarul Costel Armășescu asigură că toți elevii beneficiază de tablete pentru a putea continua să învețe și de acasă.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top