Actualitate

Pontonul achiziționat de Primăria Topalu, pas important pentru realizarea adăpostului pescăresc

Primăria comunei Topalu a achiziționat, prin procedură publică, un ponton, produs necesar pentru realizarea proiectului de construire a unui adăpost pescăresc pe malul Dunării.

„Avem un proiect ce vizează construirea unui adăpost pescăresc. Este un bac plutitor pe care se amenajează dormitoare, bucătărie, sala de mese pentru pescarii amatori care doresc să stea o noapte în zonă”, spune primarul Constantin Baltă.

Autoritatea contractantă urmărește prin inițierea procedurii achiziționarea unui ponton – produs cu destinație adăpost pescăresc prevăzut cu dotări funcționale și operative specifice, inclusiv servicii de montare și lucrări de instalații.

Valoarea finală a achiziției este de 810.000 lei, ea fiind adjudecată de SC Astra București & Co Prod SRL.

Conform edilului, administrația locală are în acest an și alte proiecte pe agendă. Aici amintim „Asfaltare străzi în Topalu”, proiect depus la Compania Națională de Investiții (CNI), „Modernizare și reabilitare drumuri în localitatea Capidava”, proiect care a trecut de faza selecției la Ministerul Dezvoltării, „Amenajarea unui parc în localitatea Topalu” și construirea unei Săli de Sport, proiect depus tot la CNI.

Pentru stimularea turismului local, comuna Topalu fiind situată pe malul drept al Dunării, administrația a lucrat la un proiect privind înființarea unui miniport. „Este un proiect despre care s-a discutat de mult timp. Sper să obținem o finanțare”, declară primarul.

Comuna Topalu se impune atenției turiștilor prin existenta unui foarte valoros muzeu de artă. Muzeul este bazat pe colecția de 228 de opere de pictură, sculptură și grafică donată de doctorul Vintilă D. Gheorghe în 1960. Prin bogăția sa, muzeul de la Topalu oferă de fapt o istorie reală a picturii românești de la Nicolae Grigorescu până la artiștii contemporani. Cele mai valoroase lucrări sunt cele din perioada interbelică, aparținând unor pictori ca – Nicolae Tonitza, Gheorghe Petrașcu, Theodor Pallady, Ștefan Dumitrescu, Marius Bunescu. În aceeași colecție sunt reprezentați – Jean Alexandru Sterladi, Alexandru Ciucurencu, Constantin Piliuță, Virgil Almășan, Ion Bițan. Sălile acestui muzeu, o sinteză a artei românești, sunt însuflețite și de sculpturile semnate de Dimitrie Paciurea, Corneliu Medrea, Ion Jalea, Oscar Han.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top